Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομέρ Τσελίκ: Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό δεν πάγωσαν ούτε ανεστάλησαν αλλά τέλειωσαν

Ομέρ Τσελίκ: Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό δεν πάγωσαν ούτε ανεστάλησαν αλλά τέλειωσαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σαφέστατα υπονοούμενα για σύμπλευση Τουρκίας και Βρετανίας στο Κυπριακό άφησε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Βρετανό υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Αμερικής, σερ Άλαν Ντάνκαν.

Ο Ομέρ Τσελίκ υπεραμύνθηκε της τουρκικής αδιαλλαξίας, χαρακτηρίζοντας την τουρκική στάση “άκρως θετική” και καταλόγισε ευθύνες στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος κινήθηκε -σύμφωνα με τον Τούρκο- υποκινούμενος από λόγους εσωτερικής πολιτικής.

Ο Ομέρ Τσελίκ τόνισε ότι οι “ολοκληρωμένες διαπραγματεύσεις” για το Κυπριακό ούτε πάγωσαν, ούτε ανεστάλησαν, αλλά έλαβαν τέλος.

Από εδώ και πέρα, σύμφωνα με τον Ομέρ Τσελίκ, η Τουρκία μαζί με το ψευδοκράτος και τα Ηνωμένη Έθνη, θα συνεχίσει τις απαραίτητες διαβουλεύσεις και θα προχωρήσει στα απαραίτητα βήματα.

O Βρετανός Υφυπουργός φέρεται να δήλωσε από την πλευρά του ότι το γεγονός ότι δεν επετεύχθη αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό είναι λυπηρό.

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια για σχολιασμό στη φωτογραφία της συνέντευξης Τύπου. Όπως βλέπετε ο Ομέρ Τσελίκ έχει πίσω του δύο σημαίες. Την τουρκική και μια άλλη της “ευρωπαϊκής προοπτικής” της Τουρκίας, στην οποία με ένα “γραφισμό” η τουρκική σημαία “ενώνεται” με εκείνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πιο κιτς δεν υπάρχει. Ούτε στις χώρες των δυτικών Βαλκανίων τέτοιες κακογουστιές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr