Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυπριακό: Η Τουρκία επιδιώκει νομιμοποίηση των παράνομων ενέργειών της

Κυπριακό: Η Τουρκία επιδιώκει νομιμοποίηση των παράνομων ενέργειών της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα όσα εκφράζουν τόσο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου όσο και ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για θέματα Ε.Ε. Ομέρ Τσελίκ, «δεν αποτελούν παρά απόδειξη για τον επιδιωκόμενο στόχο της Τουρκίας που δεν είναι άλλος από τη νομιμοποίηση των παράνομων ενεργειών της», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας δηλώσεις των δύο Τούρκων υπουργών.

Κατά τον κ. Παπαδόπουλο, αποτελούν ακόμη «απόδειξη ότι στο Κραν Μοντανά η Τουρκία, μέσα από τις αδιάλλακτες θέσεις και προτάσεις της, οδήγησε σε αποτυχία της διάσκεψης για την Κύπρο προκειμένου να αιτιολογήσει την από πολλών χρόνων προσπάθεια εφαρμογής του λεγόμενου σχεδίου β’ για νομιμοποίηση των τετελεσμένων που η ίδια παράνομα έχει δημιουργήσει».

Εξάλλου, τόνισε ότι ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης επιθυμεί για άλλη μια φορά να επαναλάβει την ετοιμότητά του για επάνοδο αμέσως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εάν και εφόσον η Τουρκία υλοποιήσει τα όσα διαλαμβάνονται στις παραμέτρους όπως τις καθόρισε ο γγ του ΟΗΕ.

Ο Τσελίκ δήλωσε, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, ότι «οι περιεκτικές διαπραγματεύσεις στη διαδικασία έχουν τελειώσει, με κανένα τρόπο δεν έχουν παγώσει ή ανασταλεί οι διαπραγματεύσεις».

Οι δηλώσεις Τσελίκ ήρθαν ένα 24ωρο μετά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου για το Κυπριακό με τις οποίες επιχείρησε να φορτώσει την ευθύνη για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στην ελληνοκυπριακή πλευρά, αλλά και στην Αθήνα.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ακόμη ότι «η ελληνοκυπριακή διοίκηση [σ.σ. όπως χαρακτηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία] και η Ελλάδα δεν θα αποδεχθούν ποτέ μια συμφωνία εντός των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr