Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Σκοπιανοί κατηγορούν τους ομογενείς τους στο Τορόντο για τον ψευδομακεδονικό αλυτρωτισμό

Οι Σκοπιανοί κατηγορούν τους ομογενείς τους στο Τορόντο για τον ψευδομακεδονικό αλυτρωτισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Διπλωματικό Σώμα, Σκόπια,

Στη σκοπιανή διασπορά προσπαθούν να χρεώσουν τις ευθύνες για τον αχαλίνωτο, ανιστόρητο και προκλητικό αλυτρωτισμό τους σκοπιανοί κυβερνητικοί και διπλωματικοί κύκλοι.

Ότι αυτός ο ανιστόρητος και παράλογος αλυτρωτισμός αποτελεί τα θεμέλια του ψευδομακεδονικού τους έθνους το παραβλέπουν, προσπαθώντας να πείσουν ότι η Ελλάδα “παρεξήγησε” την προκλητική εμφάνιση του Προξένου τους στο Τορόντο.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις σε σκοπιανή ιστοσελίδα του πρώην διπλωμάτη Μπλαγκόι Ζάσοφ, ο οποίος διατύπωσε την άποψη ότι το περιστατικό στον Καναδά ήταν απλώς μία ακόμα αφορμή για να κατηγορήσει και πάλι η Ελλάδα τη χώρα του ότι συνεχίζει να στηρίζει τον αλυτρωτισμό.

«Παρόμοιες σκηνές θα υπάρξουν και στο μέλλον στη διασπορά. Το σημαντικό όμως είναι τι σκέφτεται η κυβέρνηση εδώ και πως συμπεριφέρονται οι “Μακεδόνες” εδώ, ότι έχει γυρίσει σελίδα στις σχέσεις με την Ελλάδα και γίνονται προσπάθειες να υπάρξουν σχέσεις καλής γειτονίας και συνεργασίας και να αναζητηθεί λύση στο θέμα του ονόματος», αναφέρει ο Ζάσοφ.

Η αλήθεια είναι ότι η Αθήνα δεν έχει μια ξεκάθαρη εικόνα για το πώς σκέφτεται η κυβέρνηση Ζάεφ, η οποία ενώ ξεκίνησε με φόρα να στέλνει μηνύματα λογικής και ειλικρινούς διάθεσης για αρμονική συνύπαρξη με την Ελλάδα, το τελευταίο διάστημα συμπεριφέρεται “πονηρά”, πράγμα που έχει παρατηρηθεί από την ελληνική κυβέρνηση.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του πρώην πρεσβευτή των Σκοπίων στη χώρα μας, Λιούπτσο Άρσοφσκι, ο οποίος αναφέροντας ότι εδώ και δεκαετίες η διασπορά των Σκοπιανών σε όλο τον κόσμο διοργανώνει εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο του Ίλιντεν και ότι οι σκοπιανοί διπλωμάτες πάντοτε συμμετέχουν σε αυτές τις εκδηλώσεις, απευθύνοντας χαιρετισμό.

Σύμφωνα με τον Άρσοφσκι, ο Γενικός Πρόξενος των Σκοπίων στο Τορόντο δεν έχει καμία ευθύνη, παρά το γεγονός ότι στάθηκε κάτω από αλυτρωτικούς χάρτες και κλεμμένα ελληνικά σύμβολα που επισήμως το πολυεθνικό κρατίδιό του, που παριστάνει τη Μακεδονία, έχει παραιτηθεί από τη χρήση τους.

«Ο Πρόξενος της “Μακεδονίας” παρέστη στην εκδήλωση, όπου ήταν προσκεκλημένος και απηύθυνε ομιλία. Δεν είναι ο δημιουργός του σκηνικού, δεν είναι αυτός που στέλνει τις προσκλήσεις, δεν είναι ο διοργανωτής. Με αυτό νομίζω τελειώνει και η απάντηση προς τον νότιο γείτονα… Πίσω από αυτό νομίζω ότι βρίσκεται η προσπάθεια [σ.σ. της Ελλάδας] να δείξει με κάθε κόστος ότι η “μακεδονική” πλευρά παραβιάζει την Ενδιάμεση Συμφωνία», υποστήριξε ο Άρσοφσκι.

Οι Σκοπιανοί παριστάνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται πως ακόμα και η ονομασία του αεροδρομίου τους ως “Μέγας Αλέξανδρος” παραβιάζει την ενδιάμεση συμφωνία, όπως και τα αγάλματα που έστησε το καθεστώς Γκρουέφσκι κι ακόμα παραμένουν στις θέσεις τους σαν να μην άλλαξε τίποτα.

Το θράσος των Σκοπιανών είναι τόσο εξοργιστικό που πραγματικά είναι να θαυμάζει κανείς την υπομονή της Ελλάδας απέναντι σε αυτούς τους βουλγαρόφωνους κλέφτες και ψεύτες που παριστάνουν τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου ισχυριζόμενοι ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες. Αυτό το κράτος φάρσα ή θα αποφασίσει να γίνει ένα κανονικό κράτος, ή θα καταρρεύσει υπό το βάρος των ψεμμάτων του και τον αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό.

Προφανώς και οι Σκοπιανοί δεν έχουν συνειδητοποιήσει σε πόσο τραγικά δύσκολη θέση βρίσκονται…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr