Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Να χαστουκίσουν την “εχθρό” Μέρκελ κάλεσε ο Ερντογάν τους Τούρκους μετανάστες στη Γερμανία

Να χαστουκίσουν την “εχθρό” Μέρκελ κάλεσε ο Ερντογάν τους Τούρκους μετανάστες στη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκτός ελέγχου και διεθνής νομιμότητας (τι… περίεργο) πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε για μία ακόμη φορά την Κυριακή τους Τούρκους μετανάστες της Γερμανίας, που έχουν γερμανική υπηκοότητα, να δώσουν ένα «χαστούκι» στα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία (την ένωση CDU/CSU και SPD) και στους Πράσινους στις βουλευτικές εκλογές, επαναλαμβάνοντας μια παρότρυνση που έχει ήδη προκαλέσει την οργή του Βερολίνου.

Σήμερα Κυριακή, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε ενώπιον υποστηρικτών του στην Κωνσταντινούπολη, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους ζήτησε από τους Τούρκους της Γερμανίας να μην ψηφίσουν τα κόμματα «που είναι εχθροί της Τουρκίας».

«Να είστε με εκείνους που είναι καλοπροαίρετοι με την Τουρκία. Δεν έχει σημασία εάν πρόκειται για μικρά κόμματα, δώστε τους την ψήφο σας. Θα αποκτήσουν αργότερα μεγαλύτερη σημασία» επισήμανε.

«Κατά τη γνώμη μου, σε εκείνους που επιτίθενται με αυτόν τον τρόπο στην Τουρκία αξίζει ένα χαστούκι σε αυτές τις εκλογές» υπογράμμισε ο Ερντογάν χωρίς να διευκρινίσει υπέρ ποιων κομμάτων καλεί τους Τούρκους να ψηφίσουν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε τις επικρίσεις της γερμανικής ηγεσίας:

«Και τι λένε τώρα; Αυτοί λένε “παρεμβαίνει στη δημοκρατία μας”. Όμως το μοναδικό πράγμα που εμείς λέμε είναι ότι οι συμπολίτες μας πρέπει να δώσουν ένα μάθημα στους εχθρούς της Τουρκίας στις κάλπες. Αυτό είναι όλο».

Ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί “συμπολίτες του” τους Τούρκους μετανάστες στη Γερμανία είναι μεγάλο ζήτημα.

Μέχρι πριν λίγο καιρό η Ευρώπη παρακολουθούσε αδιάφορη τις αναμίξεις της Άγκυρας στα εσωτερικά Ελλάδας και Βουλγαρίας, όπου υπάρχουν μουσουλμανικές μειονότητες κατάλοιπα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Τώρα όμως ο Ερντογάν αντιμετωπίζει την τουρκική διασπορά στην Ευρώπη ως “τουρκικές μειονότητες”. Το έδειξε στην πρόσφατη διπλωματική κρίση της χώρας του με την Ολλανδία, το κάνει τώρα και στη Γερμανία.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν οι Ευρωπαίοι ξυπνάνε μέσα σε έναν “τουρκικό εφιάλτη”, που όσο τον ζούσαν Ελλάδα και Βουλγαρία σφύριζαν αδιάφορα, αλλά χωρίς καμία χαιρεκακία θα μπορούσε κάποιος να τους πει: “Καλώς ήλθατε στον κόσμο μας”…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr