Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε “γραμμή” TRIBUNE η Μέρκελ: Δεν μπορεί η Τουρκία να κάνει κατάχρηση της Ιντερπόλ

Σε “γραμμή” TRIBUNE η Μέρκελ: Δεν μπορεί η Τουρκία να κάνει κατάχρηση της Ιντερπόλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ διατύπωσε σήμερα Κυριακή την ικανοποίησή της σχετικά με την απελευθέρωση έπειτα από απόφαση της ισπανικής Δικαιοσύνης του Τούρκου αντικαθεστωτικού συγγραφέα, μόνο γερμανικής υπηκοότητας, Ντογάν Ακανλί, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο έπειτα από αίτημα της Άγκυρας και την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης της Ιντερπόλ.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν πρέπει να «καταχράται» τον Διεθνή Οργανισμό Εγκληματολογικής Αστυνομίας (Interpol), ενώ ανακοίνωσε ότι η Γερμανία άλλαξε πλέον πολιτική έναντι της Τουρκίας.

«Δεν μπορούμε να καταχρώμεθα διεθνείς οργανισμούς όπως την Ιντερπόλ για τέτοιους σκοπούς» δήλωσε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL, σχετικά με την υπόθεση του Γερμανού συγγραφέα τουρκικής καταγωγής Ντογάν Ακανλί, που συνελήφθη το Σάββατο στην Ισπανία έπειτα από αίτημα της Άγκυρας κι ο οποίος αποφυλακίστηκε την Κυριακή με περιοριστικούς όρους έπειτα από τις διαμαρτυρίες του Βερολίνου.

Η Μέρκελ σημείωσε επίσης ότι το Βερολίνο βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τις ισπανικές Αρχές και ότι εκείνη είναι διατεθειμένη να τηλεφωνήσει στον Ισπανό ομόλογό της Μαριάνο Ραχόι, εάν κριθεί αναγκαίο.

Η σύλληψη του Ακανλί είναι «δυστυχώς μία από τις πολυάριθμες υποθέσεις» Γερμανών πολιτών σε βάρος των οποίων η Τουρκία άσκησε διώξεις, συνέχισε η Καγκελάριος.

Ανέφερε εξάλλου και την υπόθεση του κουρδικής καταγωγής Ντενίζ Γιουτζέλ, γερμανικής υπηκοότητας δημοσιογράφου, ανταποκριτή της εφημερίδας Die Welt, που παραμένει φυλακισμένος από τον Φεβρουάριο στην Τουρκία.

«Αυτός είναι ο λόγος που αλλάξαμε πολιτική απέναντι στην Τουρκία» τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος επανήλθε στη διαμάχη που ξεκίνησε την Παρασκευή έπειτα από την προτροπή του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τους Τούρκους ψηφοφόρους στη Γερμανία να μην ψηφίσουν στις γερμανικές βουλευτικές εκλογές κόμματα «εχθρούς» της Τουρκίας, το CDU, το SPD και τους Πράσινους.

«Είναι απαράδεκτο ο Τούρκος πρόεδρος να παροτρύνει τους Γερμανούς πολίτες τουρκικής καταγωγής να μην ψηφίσουν» ένα από τα τρία αυτά κόμματα, απάντησε η Άνγκελα Μέρκελ.

Το TRIBUNE πρώτο και μοναδικό έθιξε την κατάχρηση της Ιντερπόλ από το τουρκικό καθεστώς

Το Σάββατο το TRIBUNE, σχολιάζοντας τη σύλληψη του Ντογάν Ακανλί υπό τον μεσότιτλο: Υπάρχει σοβαρό ζήτημα με την Ιντερπόλ, έγραψε:

Όπως όλοι γνωρίζουμε η τουρκική Δικαιοσύνη αποτελείται από ελεγχόμενες μαριονέτες τώρα του ισλαμιστικού καθεστώτος Ερντογάν και πριν των στρατιωτικών.

Άνθρωποι στην Τουρκία συλλαμβάνονται και φυλακίζονται καθημερινά για ανύπαρκτους λόγους και με ψευδείς κατηγορίες.

Ωστόσο, η σύλληψη ενός Γερμανού πολίτη στην Ισπανία με τουρκικό ένταλμα της Ιντερπόλ είναι άκρως ανησυχητική.

Αυτό σημαίνει ότι κανένας Ευρωπαίος πολίτης δεν είναι ασφαλής από τα αρπακτικά του Ερντογάν επειδή μπορεί ένα τουρκικό ψευδοένταλμα να μεταβιβαστεί στην Ιντερπόλ και να συλληφθεί κάποιος σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Εννοείται ότι οι ευθύνες τις Ιντερπόλ (Διεθνής Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας) είναι τεράστιες.

Προς μεγάλη μας ικανοποίηση, τη θέση αυτή εξέφρασαν τόσο η Άνγκελα Μέρκελ όσο και ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του την Κυριακή αναφέρει:

«Θα ήταν λυπηρό αν η Τουρκία κατάφερνε να συλλαμβάνονται ακόμη και στο άλλο άκρο της Ευρώπης οι άνθρωποι που υψώνουν τη φωνή τους κατά του προέδρου Ερντογάν».

Πλήρης ευθυγράμμιση των Γερμανών πολιτικών με το TRIBUNE, τη μοναδική ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα που διαβάζεται (και μεταφράζεται) παγκοσμίως από εκείνους που πρέπει…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Επιμένει ο Κασσελάκης: Εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr