Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τους τζιχαντιστές του ISIS που χτύπησαν στην Καταλονία

Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τους τζιχαντιστές του ISIS που χτύπησαν στην Καταλονία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τις έρευνες γύρω από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που εξαπέλυσαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Καταλονία συνεχίζουν οι Αρχές της Ισπανίας, την ώρα που ένα μέλος τους εξακολουθεί να διαφεύγει και ένας ιμάμης που φέρεται να ευθύνεται για τη ριζοσπαστικοποίηση των δραστών αγνοείται.

Συγκεκριμένα, από τα μέλη του πυρήνα, ο 22χρονος Μαροκινός Γιουνές Αμπουγιακούμπ, εξακολουθεί να καταζητείται, με την Αστυνομία να μην γνωρίζει αν παραμένει στην Ισπανία.

Αξιωματούχος της κυβέρνησης της Καταλονίας δήλωσε ότι η βασική θεωρία των Αρχών που ερευνούν το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη είναι ότι ο οδηγός του βαν που σκόρπισε τον θάνατο στην Λα Ράμπλα ήταν ο Αμπουγιακούμπ.

Παράλληλα, ο Μαροκινός ιμάμης Αμπντελμπακί Ες Σάτι, ηλικίας περίπου 40 ετών, που κατηγορείται ότι ευθύνεται για τη ριζοσπαστικοποίηση των νεαρών δραστών των επιθέσεων στη Λα Ράμπλα στη Βαρκελώνη και το Καμπρίλς, αγνοείται από την Τρίτη.

Η ισπανική αστυνομία εκτιμά ότι είναι πιθανό να σκοτώθηκε στην έκρηξη που σημειώθηκε την Τετάρτη το βράδυ σε ένα σπίτι στην πόλη Αλκανάρ της Καταλονίας, όπου ο πυρήνας των τζιχαντιστών προετοίμαζε «μία ή περισσότερες επιθέσεις».

Ο ισπανικός Τύπος διερωτάται για την παραμονή του ιμάμη στο Βέλγιο το 2016 στην περιοχή Μάχελεν, στην ευρύτερη περιοχή των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα El Pais, ο Ες Σάτι τα τελευταία δύο χρόνια είχε μεταβεί στο Βέλγιο, αλλά και το Μαρόκο και τη Γαλλία και φέρεται να ήταν σε επαφή με ένα ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους.

Στο παρελθόν ο Ες Σάτι είχε εκτίσει ποινές φυλάκισης για αδικήματα, όπως μετέδωσαν ισπανικά Μέσα.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες El Pais και El Mundo, που επικαλούνται πηγές της αντιτρομοκρατικής μονάδας της Αστυνομίας, στη φυλακή, απ’ όπου αποφυλακίστηκε τον Ιανουάριο του 2012, ο ιμάμης έκανε παρέα με κρατούμενους που συνδέονταν με τις επιθέσεις ισλαμιστών τον Μάρτιο του 2004 σε σιδηροδρομικό σταθμό της Μαδρίτης, από τις οποίες σκοτώθηκαν 191 άνθρωποι.

Χθες Κυριακή σχεδόν 2.000 άνθρωποι απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων στη διάρκεια λειτουργίας που πραγματοποιήθηκε στην εμβληματική εκκλησία Σαγράδα Φαμίλια της Βαρκελώνης.

Δώδεκα από τους 14 νεκρούς έχουν ταυτοποιηθεί. Μεταξύ αυτών ένα επτάχρονο αγόρι αυστραλοβρετανικής καταγωγής και ένα τρίχρονο παιδί από την Ισπανία.

Δέκα από τους τραυματίες βρίσκονται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Χθες το βράδυ στο γήπεδο Καμπ Νόου, όπου η Μπαρτσελόνα νίκησε την Μπέτις, οι ποδοσφαιριστές έφεραν μαύρα περιβραχιόνια και είχαν καλύψει τα ονόματα στα μπλουζάκια τους, αντικαθιστώντας τα με τη λέξη «Βαρκελώνη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr