Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρύτατες κυρώσεις των ΗΠΑ σε Ρώσους και Κινέζους που υποστηρίζουν τα πυρηνικά του Κιμ

Βαρύτατες κυρώσεις των ΗΠΑ σε Ρώσους και Κινέζους που υποστηρίζουν τα πυρηνικά του Κιμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε την Τρίτη την επιβολή κυρώσεων σε βάρος 10 οργανισμών και έξι προσώπων στην Κίνα και στη Ρωσία, τα οποία όπως διατείνεται η αμερικανική κυβέρνηση συμβάλλουν στην ανάπτυξη του προγράμματος απόκτησης πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας.

«Το υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να αυξάνει την πίεση στη Βόρεια Κορέα, στοχοθετώντας εκείνους οι οποίοι υποστηρίζουν τα προγράμματα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων και απομονώνοντάς τους από το αμερικανικό χρηματοοικονομικό σύστημα», αναφέρει ο Στίβεν Μνούτσιν σε μια ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του.

«Είναι απαράδεκτο πρόσωπα ή επιχειρήσεις στην Κίνα, στη Ρωσία ή αλλού να επιτρέπουν στη Βόρεια Κορέα να εξασφαλίζει έσοδα για να αναπτύσσει όπλα μαζικής καταστροφής», πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών.

Το αμυντικό πυρηνικό αποτρεπτικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας δεν θα τεθεί ποτέ στο διαπραγματευτικό τραπέζι, δήλωσε ο εκπρόσωπος του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας.

Ο Τζου Γιονγκ Τσολ, ένας βορειοκορεάτης διπλωμάτης, μίλησε στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό υπό την αιγίδα του ΟΗΕ που διεξάγεται στη Γενεύη μετά τη δήλωση του Αμερικανού Πρεσβευτή για τον αφοπλισμό, Ρόμπερτ Γουντ, πως «ύψιστη προτεραιότητα» του Ντόναλντ Τραμπ είναι να προστατεύσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους έναντι της «αυξανόμενης απειλής» από τη Βόρεια Κορέα.

«Τα μέτρα που έλαβε η Βόρεια Κορέα για να ενισχύσει την πυρηνική αποτρεπτική της δύναμη και να αναπτύξει διηπειρωτικούς πυραύλους είναι μια εύλογη και νόμιμη επιλογή αυτοάμυνας έναντι τόσο προφανών και πραγματικών απειλών», δήλωσε ο Τζου στο φόρουμ της Γενεύης, κάνοντας λόγο για «συνεχείς πυρηνικές απειλές» από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«…Όσο η εχθρική πολιτική και η πυρηνική απειλή των ΗΠΑ παραμένουν χωρίς αμφισβήτηση, η Βόρεια Κορέα δεν πρόκειται ποτέ να θέσει την αμυντική πυρηνική αποτρεπτική δύναμή της στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr