Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ευρωπαίοι “έφτυσαν” την Εσθονία: Μόνο 8 από τις 27 χώρες πήγαν στο αντικομμουνιστικό συνέδριο

Οι Ευρωπαίοι “έφτυσαν” την Εσθονία: Μόνο 8 από τις 27 χώρες πήγαν στο αντικομμουνιστικό συνέδριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μόνο οκτώ από τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. και μάλιστα “ανατολικές” συμμετείχαν σήμερα στο συνέδριο που διοργάνωσε η Εσθονική Προεδρία αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την έκδοση διακήρυξης την οποία υπογράφουν οι εκπρόσωποι των εξής χωρών: Εσθονίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Πολωνίας, Κραοτίας, Ουγγαρίας, Τσεχίας και Σλοβακίας, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ .

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από το αρμόδιο υπουργείο της Εσθονίας χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμμετοχή στο συνέδριο.

Η προσπάθεια εξομοίωσης των εγκλημάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού στο συνέδριο αυτό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αρνήθηκε να παραστεί στο συνέδριο καθώς επιχειρήθηκε ταύτιση του κομμουνισμού με τον ναζισμό.

«Εμείς ποτέ δεν θεωρήσαμε ότι ο κομμουνισμός είναι μια εγκληματική ιδεολογία, όπως ο ναζισμός» είπε ο Σταύρος Κοντονής.

Από ό,τι φάνηκε καμία δυτική χώρα δεν συμμετείχε σε αυτό το τσίρκο… Μόνο η ΝΔ του φιλελέ Μητσοτάκη είχε την απαίτηση να συμμετάσχει η Ελλάδα σε αυτή την ντροπή!

Το TRIBUNE επαναλαμβάνει τη θέση του:

Στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ο πληθυσμός της Εσθονίας ήταν 1.017.475 άνθρωποι και 70.000 άνδρες της έσπευσαν εθελοντικά να καταταγούν στις γερμανικές λεγεώνες του Τρίτου Ράιχ.

Ο αριθμός 70.000 άνδρες σε πληθυσμό ενός εκατομμυρίου σημαίνει ότι όλοι σχεδόν οι άρρενες σε στρατεύσιμη ηλικία πολέμησαν για τους ναζί.

Η Εσθονία ήταν σύμμαχος της ναζιστικής Γερμανίας και σήμερα παραμένει γερμανικό «προτεκτοράτο» εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απόπειρα των Εσθονών να ξεπλύνουν το ναζιστικό τους παρελθόν δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από μια χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία όχι μόνο πολέμησε και αντιστάθηκε στον ναζισμό αλλά και συγκαταλέγεται μεταξύ των νικητών του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ η Εσθονία μεταξύ των ηττημένων και από ό,τι φαίνεται και των αμετανόητων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

Γεραπετρίτης: «Εξαιρετικής σημασίας η στήριξη της Ουκρανίας»

Le Soir: «Russiagate» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr