Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαβρόφ: Θα απαντήσουμε σκληρά στις ΗΠΑ για το “λουκέτο” στο ρωσικό Προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο

Λαβρόφ: Θα απαντήσουμε σκληρά στις ΗΠΑ για το “λουκέτο” στο ρωσικό Προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκληρή θα είναι η απάντηση της Μόσχας στις ΗΠΑ, που ζήτησαν από την Ρωσία να κλείσει εντός 48 ωρών το Γενικό της Προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά και δύο άλλα οικήματα που χρησιμοποιεί στην Ουάσιγκτον και την Νέα Υόρκη, όπως προειδοποίηση ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Θα αντιδράσουμε σκληρά μόλις ολοκληρώσουμε την ανάλυση μας» είπε απευθυνόμενος στους φοιτητές του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (MGIMO) της Μόσχας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο πόλεμος αυτός των κυρώσεων δεν ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Ρωσίας.

«Αλλά θέλω να πω ότι όλη αυτή την ιστορία με την ανταλλαγή κυρώσεων στην λογική του ”μια σου και μια μου” δεν την αρχίσαμε εμείς.

Την ξεκίνησε η κυβέρνηση Oμπάμα, για να υπονομεύσει τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις και να μην επιτρέψει στον Τραμπ να προωθήσει εποικοδομητικές ιδέες είτε να υλοποιήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις και να εξομαλύνει τις σχέσεις με την Ρωσία».

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας είπε ότι Αμερικανός πρόεδρος ακόμη και τώρα κάνει παρόμοιες δηλώσεις (περί εξομάλυνσης των σχέσεων) και πως «ο πρόεδρος της Ρωσίας επανειλημμένα έχει πει ότι μας ενδιαφέρει η εξομάλυνση».

«Πρέπει να υπάρξει ανταπόκριση προς την κατεύθυνση αυτή, στην βάση του αμοιβαίου σεβασμού» είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας ότι «είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση» και πως «η συζήτηση για το ζήτημα αυτό θα συνεχισθεί, ανεξάρτητα από το πότε και πώς θα αντιδράσουμε».

«Το ότι χθες με ειδοποίησε ο Aμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον (τηλεφωνικώς-σ.σ.) και στην συνέχεια μας επέδωσαν την νότα, μου δημιουργεί μια διφορούμενη αίσθηση» είπε ο Λαβρόφ για να προσθέσει τα εξής: «Προφανώς δεν ήθελαν να δεχθούν την δική μας λογική ότι ο περιορισμός σε 455 διπλωμάτες (η απόφαση της Μόσχας να περιορίσει το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας στην Μόσχα σε 455 άτομα-σ.σ.) συνιστά ίση εκπροσώπηση.

Οι ΗΠΑ απέρριψαν την λογική της ίσης εκπροσώπησης και μείωσαν κατά μια μονάδα τον αριθμό των γενικών μας προξενείων. Είχαμε προξενεία στη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, το Σιάτλ και το Χιούστον».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr