Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκλητικός Σόιμπλε: Προσοχή στις χώρες που θέλουν ένταξη στο ευρώ μην έχουν την τύχη της Ελλάδας

Προκλητικός Σόιμπλε: Προσοχή στις χώρες που θέλουν ένταξη στο ευρώ μην έχουν την τύχη της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προκλητικός εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο Σόιμπλε κατά της Ελλάδας συστήνοντας προσοχή στις χώρες που θέλουν ένταξη στο ευρώ για μην έχουν την τύχη της Ελλάδας.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας οι χώρες που θέλουν να ενταχθούν στην Ευρωζώνη ότι δεν πρέπει να το κάνουν πριν τα δημοσιονομικά τους και η οικονομία τους να είναι υγιή βάση γιατί σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα όπως αυτά της Ελλάδας που χρειάστηκε στήριξη.

Δήλωσε ότι το σχέδιο που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την οικοδόμηση μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης με πιο στενή ολοκλήρωση που θα βασίζεται σε μια διευρυμένη ευρωζώνη συνάδει σε αδρές γραμμές με το όραμα της Γερμανίας για την ΕΕ.

Ο Σόιμπλε σημείωσε ότι ο Γιούνκερ είχε συζητήσει με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ σχετικά με την ετήσια ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης, στην οποία περιέγραψε το όραμά του για την ΕΕ μετά το 2019 βάσει του οποίου περίπου 30 κράτη θα ανήκουν στην Ευρωζώνη.

Το σχέδιο του Γιούνκερ προβλέπει επίσης τον διορισμό ενός υπουργού Οικονομικών της ΕΕ, ο οποίος θα είναι αρμόδιος για την εκτέλεση προϋπολογισμών-κλειδιών για να προσφέρεται βοήθεια σε χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

«Είναι καλό το ότι ασκεί πίεση (σ.σ. για να διευρυνθεί η ευρωζώνη), αλλά οι προϋποθέσεις (για την ένταξη στην οικονομική και νομισματική ένωση) πρέπει να εκπληρώνονται», υπογράμμισε ο Σόιμπλε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

«Στην πραγματικότητα είναι κανόνας της Συνθήκης της Λισαβόνας ότι οι χώρες της ΕΕ πρέπει να εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις πριν γίνουν μέλη της ευρωζώνης», επέμεινε ο Σόιμπλε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρώ: 25 χρόνια επιτυχίας και γκρίνιας

Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ηλικία 81 ετών

Πληθωρισμός: 2.9% στην ευρωζώνη αλλά 3,9% στην Ελλάδα

Ο Τσίπρας διέλυσε τον Βαρουφάκη: Λέει «ανοησίες» – «Να πάει να βρει τον φίλο του τον Σόιμπλε»

Οι προβλέψεις Μεντβέντεφ για το 2023: Έρχεται τέταρτο Ράιχ, εμφύλιος στις ΗΠΑ, ο Έλον Μασκ πρόεδρος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr