Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση σοκ: Οι Αμερικανοί πολίτες θέλουν πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα

Δημοσκόπηση σοκ: Οι Αμερικανοί πολίτες θέλουν πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ολόκληρος ο πλανήτης τις εξελίξεις στη διπλωματική σκακιέρα μετά τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού βλήματος από την Βόρεια Κορέα. Κινήσεις κυριολεκτικά στην κόψη του ξυραφιού που μόνο απίθανη δεν καθιστούν μία γενικευμένη σύρραξη.

Ωστόσο, τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, δείχνει πως η πλειονότητα των Αμερικανών υποστηρίζει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Βόρειας Κορέας, αν αποτύχουν οι οικονομικές και οι διπλωματικές προσπάθειες.

Εν ολίγοις, οι Αμερικανοί πολίτες είναι πλήρως ταυτισμένοι με την πολιτική γραμμή και τη ρητορική Τραμπ εναντίον της Βόρειας Κορέας. Κάτι που μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι καθώς έως και λίγους μήνες νωρίτερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε διχάσει απόλυτα τις Ηνωμένες Πολιτείες με τις αμφιλεγόμενες επιλογές του.

Το 58% λέει “ναι” σε στρατιωτική δράση

Πλέον, όπως δείχνει και η δημοσκόπηση, σε δείγμα 1.022 ενήλικων Αμερικανών που έγινε την περασμένη εβδομάδα διαπιστώθηκε πως 58% υποστηρίζουν τη στρατιωτική δράση κατά της Βόρειας Κορέας, σε περίπτωση οι ΗΠΑ δεν μπορέσουν να επιτύχουν τους στόχους τους χρησιμοποιώντας πρώτα ειρηνικά μέσα.

Μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων, 82% θα υποστήριζαν τη στρατιωτική δράση, σε σύγκριση με 37% μεταξύ των Δημοκρατικών. Μεταξύ των ανεξάρτητων πολιτικά, 56% υποστήριξαν την ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

Με απλά λόγια οκτώ στους δέκα που ψήφισαν Τραμπ και ένας στους δύο Αμερικανούς, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, θέλει πόλεμο με την Βόρεια Κορέα.Δεν αποκλείουν τίποτα.

“Δεν βγάζουμε καμία επιλογή από το τραπέζι”

Πλήρως εναρμονισμένος με τη γραμμή Τραμπ είναι και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, αρμόδιος για θέματα αφοπλισμού Ρόμπερτ Γουντ, ο οποίος δήλωσε στη Γενεύη πως οι ΗΠΑ θέλουν να εξαντλήσουν κάθε διπλωματική επιλογή στο ζήτημα των βορειοκορεατικών προγραμμάτων για τα πυρηνικά και τους βαλλιστικούς πυραύλους και θέλουν επίσης να κλείσουν όλα τα «παραθυράκια» στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Βόρεια Κορέα.

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε εάν είναι πιθανός ένας πόλεμος ή ένα στρατιωτικό πλήγμα, ο Γουντ δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Δεν βγάζουμε καμιά επιλογή από το τραπέζι όμως … αυτή τη στιγμή ακολουθούμε τη διπλωματική οδό. Σ’ αυτό το σημείο βρισκόμαστε. Θέλουμε να εξαντλήσουμε όλες τις διπλωματικές επιλογές».

Την ίδια ώρα, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Χ.Ρ Μακμάστερ δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ προσεγγίζουν το όριο του τί οι κυρώσεις και η διπλωματία μπορούν να επιτύχουν αναφορικά με την αποτροπή του εξοπλιστικού προγράμματος της Βόρειας Κόρεας.

«Για εκείνους… που σχολιάζουν την απουσία της επιλογής στρατιωτικής δράσης, η επιλογή ανάληψης στρατιωτικής δράσης υπάρχει» τόνισε ο Μακμάστερ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν θα είναι η προτιμώμενη επιλογή της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Σύμφωνα με δημοσκόπο μετά τις Ευρωεκλογές έρχονται τα χειρότερα για την κυβέρνηση

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr