Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ισπανοί δεν απέκλεισαν να συλλάβουν ως αποσχιστή τον Πρόεδρο της Καταλονίας

Οι Ισπανοί δεν απέκλεισαν να συλλάβουν ως αποσχιστή τον Πρόεδρο της Καταλονίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοψήφισμα, Ισπανία, Καταλονία,

Εκδήλωση υπέρ του δημοψηφίσματος στην Καταλονία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Μαδρίτη, ενώ οι ισπανικές Αρχές άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν στη σύλληψη του προέδρου της τοπικής καταλανικής κυβέρνησης.

Η ισπανική Δικαιοσύνη έχει απαγορεύσει ως αντισυνταγματικό το δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Την Κυριακή ο επικεφαλής Εισαγγελέας δήλωσε ότι εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο να συλληφθεί ο πρόεδρος της τοπικής καταλανικής κυβέρνησης Κάρλες Πιτζεμόντ.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε εκδήλωση υπέρ του δημοψηφίσματος σε ένα μικρό θέατρο στη συνοικία Λαβαπιές στην καρδιά της Μαδρίτης, αφού προηγουμένως δικαστήριο απαγόρευσε να γίνει σε ένα πολιτιστικό κέντρο ιδιοκτησίας της δημοτικής Αρχής της πόλης.

«Απέναντι στην απαγόρευσή τους, η αποφασιστικότητά μας» δήλωσε ο Τζόρδι Κουσέρτ, πρόεδρος της οργάνωσης υπέρ της ανεξαρτησίας Omnium Cultural, τον οποίο οι συγκεντρωμένοι υποδέχθηκαν με θερμά χειροκροτήματα εντός κι εκτός του θεάτρου.

«Έχουμε ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, την αλληλεγγύη μας. (…) Αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι μια πραγματική διαδικασία ρήξης, ειρηνική και δημοκρατική» επισήμανε ο ίδιος.

«Ελευθερία της έκφρασης!», «δικαίωμα στο να αποφασίζει κανείς!», «δεν φοβόμαστε» ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζε το πλήθος στον δρόμο, υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Επίσης, την Κυριακή οι ισπανικές Αρχές συνέχισαν τις προσπάθειες να εμποδίσουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία στην Καταλονία, προχωρώντας σε μαζικές κατασχέσεις έντυπου προωθητικού υλικού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισπανία: Ο Σάντσεθ σκέφτεται να παραιτηθεί – Ποιος είναι ο λόγος

Σάντσεθ: Η Ισπανία θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος έως τον Ιούλιο

DW: Σε ποιον ανήκει ο αμύθητος θησαυρός του Σαν Χοσέ;

«Όχι» κι από την Ισπανία στην πρόταση Μακρόν για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία

Ισπανία: Γραφείο τελετών πουλούσε πτώματα σε ιατρικές σχολές 1200 ευρώ το ένα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr