Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κερκόπορτα της δυτικής ασφάλειας η Αλβανία του Ράμα – Ένα προτεκτοράτο απειλή για τη Δύση

Κερκόπορτα της δυτικής ασφάλειας η Αλβανία του Ράμα – Ένα προτεκτοράτο απειλή για τη Δύση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Αλβανία του Έντι Ράμα, μια χώρα παραδομένη στην Τουρκία και αλωμένη από τα ισλαμιστικά δίκτυα, μια απέραντη χασισοφυτεία σε σημείο να αποκαλείται “Κολομβία της Ευρώπης”, αποτελεί Κερκόπορτα για την ασφάλεια της Δύσης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εκατοντάδες Αλβανοί τζιχαντιστές που μάχονται με το Ισλαμικό Κράτος, πολλοί έχουν επιστρέψει σε Αλβανία, Σκόπια και Κόσοβο, τα πανίσχυρα καρτέλ ναρκωτικών και το μαύρο χρήμα από εγκληματικές δραστηριότητες που κανείς δεν γνωρίζει πώς χρησιμοποιείται, οπωσδήποτε καθιστούν τον αλβανικό παράγοντα απειλή για τον πολιτισμένο κόσμο.

Η Αλβανία αν και εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ το 2009, δεν θυμίζει σε τίποτα μια κανονική ΝΑΤΟϊκή χώρα. Όχι μόνο γιατί δεν έχει στρατό, αλλά γιατί δεν είναι καν κανονική χώρα.

Ακόμα όμως κι εάν το ΝΑΤΟ εντάσσει στο τραπέζι του χώρες προτεκτοράτα, τα οποία βλέπει περισσότερο ως επικράτειες – στρατιωτικές βάσεις παρά ως αξιόμαχους και αξιόπιστους εταίρους, το ίδιο δεν μπορεί να ισχύει για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εάν μια ενωμένη Κύπρος, με δικαίωμα βέτο των Τουρκοκυπρίων, ανησυχεί τις Βρυξέλλες, διότι μέσω αυτής θα μπορεί η Τουρκία να συναποφασίζει, ο ίδιος ακόμα και μεγαλύτερος κίνδυνος ισχύει για την Αλβανία, η οποία μετατρέπεται κάθε ημέρα που περνά όλο και περισσότερο σε προτεκτοράτο του Ερντογάν και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Στη δεύτερη ημέρα των εργασιών της ετήσιας Συνάντησης της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα, ο Έντι Ράμα, κατήγγειλε τον εαυτό του, λέγοντας:

«Από το χάρτη του ΝΑΤΟ απουσιάζουν η Βοσνία, η Σερβία, το Κόσσοβο και η “Μακεδονία”.

»Η ζώνη αυτή, η οποία δεν έχει συμπεριληφθεί ακόμα στην αρχιτεκτονική της ευρωπαϊκής ασφάλειας, αποτελεί παράγοντα στρατηγικής ασάφειας για τη Συμμαχία μας.

»Όπως αποτελεί και ένα χώρο, τον οποίο τρίτοι παράγοντες τον θεωρούν τρωτό, με δυνατότητες διείσδυσης.

»Εμείς πιστεύουμε ότι μόνο η πλήρης ευρω-ατλαντική ολοκλήρωση των χωρών που έχουν μείνει ακόμα εκτός Συμμαχίας, είναι ο δρόμος για τη σταθερότητα, την ασφάλεια, την ευημερία της Βαλκανικής, αλλά και της ίδιας της Ευρώπης».

Δηλαδή, ο ίδιος άνθρωπος που επιτρέπει τη διείσδυση σε τρίτους παράγοντες, εάν δεν την ενθαρρύνει, ο ίδιος άνθρωπος που καταγγέλλεται ανοικτά από την αξιωματική αντιπολίτευσή του ως “αφεντικό” των καρτέλ ναρκωτικών, με τις κατηγορίες αυτές να ακούγονται ανοιχτά στον δημόσιο πολιτικό λόγο της Αλβανίας δίχως να “ταράζεται” κανείς, αυτός κάνει υποδείξεις.

Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που σε συνέτευξή του στο Politico απείλησε την ΕΕ με ένωση Αλβανίας-Κοσόβου και αποσταθεροποίηση της Ευρώπης, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Τυραννίσκοι των Βαλκανίων, όπως ο Ράμα και παλαιότερα ο Σκοπιανός Γκρουέφσκι, κατάλοιπα ολοκληρωτικών καθεστώτων και εθνικισμών του 19ου αιώνα, όχι μόνο δεν μπορούν να κάνουν υποδείξεις στον δυτικό πολιτισμένο κόσμο αλλά και πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι οι χώρες τους είναι καταδικασμένες σε περιθωριοποίηση όσο κυριαρχούν αυτοί και οι απόψεις τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Βορίδης για Μπελέρη: Η απόφαση της Αλβανίας οδηγεί την Ελλάδα σε βέτο

ΣΥΡΙΖΑ: Η καταδίκη Μπελέρη εγείρει σοβαρά ερωτηματικά, ιδιαίτερα μετά τις συστηματικές δημόσιες παρεμβάσεις της αλβανικής κυβέρνησης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr