Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκάλες με τουρκάκια οι μισές οικογένειες τζιχαντιστών που κρατάνε οι Ιρακινοί

Τουρκάλες με τουρκάκια οι μισές οικογένειες τζιχαντιστών που κρατάνε οι Ιρακινοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε στρατόπεδο συγκέντρωσης κοντά στη Μοσούλη, στο βορειοδυτικό Ιράκ, κρατούνται περισσότερα από 1.300 αλλοδαπά γυναικόπαιδα ως ύποπτα για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Πρόκειται είτε για τζιχαντίστριες εθελόντριες, είτε για παιδιά και γυναίκες ξένων τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που ζούσαν στην πόλη Ταλ Αφάρ της επαρχίας Νινευή.

Οι μισοί τουλάχιστον κρατούμενοι -γυναίκες και παιδιά- είναι Τούρκοι υπήκοοι. Αυτό αποκάλυψε ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ Αλ Αμπάντι, μιλώντας το Σάββατο στο Associated Press.

Μέχρι στιγμής το Ιράκ έχει επαναπατρίσει περίπου 100 από αυτά τα γυναικόπαιδα. Τα περισσότερα, όπως επισήμανε ο Ιρακινός Πρωθυπουργός, δεν έχουν σχέση με την τέλεση εγκλημάτων και η Βαγδάτη βρίσκεται σε επικοινωνία με τις πατρίδες τους για να βρεθεί ένας τρόπος να γυρίσουν σε αυτές.

Τα γυναικόπαιδα των τζιχαντιστών επέλεξαν να παραδοθούν στις κουρδικές δυνάμεις μετά την απελευθέρωση της Ταλ Αφάρ από τον ιρακινό στρατό τον Αύγουστο.

Στη συνέχεια οι Κούρδοι τα παρέδωσαν στις ιρακινές Αρχές που τα έκλεισαν πρωτίστως για τη δική τους ασφάλεια σε ένα στρατόπεδο εκτοπισμένων. Οι Ιρακινοί φοβούνται ότι τα γυναικόπαιδα, ως οικογένειες αλλοδαπών τζιχαντιστών, μπορεί να δεχθούν επιθέσεις αντεκδίκησης.

Ο μεγάλος αριθμός Τούρκων υπηκόων μεταξύ των φρουρούμενων είναι μια ακόμη απόδειξη για τη μεγάλη συμμετοχή Τούρκων ισλαμιστών στο Ισλαμικό Κράτος, όπως και τα προγεφυρώματα που έστηνε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να θέσει υπό τον έλεγχό του το βορειοδυτικό Ιράκ σε επόμενη φάση.

Σε αντίθεση με άλλες χώρες, που οι τζιχαντιστές τους εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος και έσπευσαν στα μέτωπα εθελοντές παρανόμως, η διοχέτευση εξτρεμιστών από την Τουρκία προς της Συρία και το Ιράκ γινόταν σχεδόν επίσημα και εντελώς ελεύθερα.

Δεν υπάρχει υπηρεσία πληροφοριών του πλανήτη που να αγνοεί τις σχέσεις του καθεστώτος Ερντογάν με τους τζιχαντιστές διαφόρων οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Τουρκία και Ιράκ συμφώνησαν να αντιμετωπίσουν το κουρδικό PKK

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr