Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν πήγε στη Νέα Υόρκη δίχως τους αγαπημένους του σωματοφύλακες γιατί όλοι καταζητούνται

Ο Ερντογάν πήγε στη Νέα Υόρκη δίχως τους αγαπημένους του σωματοφύλακες γιατί όλοι καταζητούνται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αναγκάστηκε να αφήσει πίσω στην Τουρκία πολλούς από τους αγαπημένους του σωματοφύλακες, επειδή εκκρεμούν εις βάρος τους εντάλματα σύλληψης από τις αμερικανικές Αρχές.

Οι σωματοφύλακες του Ερντογάν, που ήταν μαζί του τον περασμένο Μάιο στην Ουάσιγκτον, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Τούρκου Προέδρου με τον Πρόεδρο Τραμπ, επιτέθηκαν σε Κούρδους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν έξω από την τουρκική Πρεσβευτική Κατοικία.

Η άγρια επίθεση και ξυλοδαρμός μεταδόθηκαν σε εικόνες και βίντεο παγκοσμίως, ενώ πλάνα της “Φωνής της Αμερικής” έδειξαν ότι την εντολή για την επίθεση στους διαδηλωτές έδωσε ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος φτάνοντας στην Πρεσβευτική Κατοικία και αφού αποβιβάστηκε από τη λιμουζίνα του.

Ήταν η δεύτερη φορά που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έβαλε τους σωματοφύλακές του να χτυπήσουν διαδηλωτές σε αμερικανικό έδαφος. Η πρώτη ήταν επί Προέδρου Ομπάμα.

Μόνο που σε αντίθεση με τον “μετριοπαθή” Ομπάμα, η διακυβέρνηση Τραμπ δεν ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές. Έτσι τόσο η Αστυνομία της Ουάσιγκτον όσο και η αμερικανική Δικαιοσύνη δεν άφησαν το θέμα των τουρκικών τραμπουκισμών να “περάσει στα ψιλά”.

Μεταξύ των σωματοφυλάκων του Ερντογάν που καταζητούνται στις ΗΠΑ είναι και ο επικεφαλής ασφαλείας του, Μουχσίν Κιοσέ (Muhsin Köse), ο οποίος αναγκάστηκε να αποχωριστεί τον αφέντη του και να μην τον συνοδεύσει στην Ουάσιγκτον.

Στα επεισόδια της 16ης Μαΐου έξω από την τουρκική Πρεσβευτική Κατοικία τραυματίστηκαν 11 διαδηλωτές, που ξυλοκοπήθηκαν από τη φρουρά του Ερντογάν και υπαλλήλους της Τουρκικής Πρεσβείας.

Οι αμερικανικές Αρχές εξέδωσαν τον Ιούνιο εντάλματα σύλληψης για 16 υπόπτους, συμπεριλαμβανομένων 12 φρουρών του Ερντογάν.

Τον Αύγουστο αυξήθηκαν σε 19 τα εντάλματα σύλληψης, εκ των οποίων τα 15 για φρουρούς του Ερντογάν.

Οι σωματοφύλακες του Τούρκου Προέδρου κατηγορούνται για επίθεση σε διαδηλωτές και διάπραξη βιαιοτήτων. Ορισμένοι αντιμετωπίζουν και κατηγορίες για επίθεση με θανατηφόρο όπλο.

Να σημειωθεί ότι οι αγαπημένοι σωματοφύλακες του σουλτανοπροέδρου αποφεύγουν να τον ακολουθούν και στις ευρωπαϊκές χώρες, διότι γνωρίζουν ότι υπάρχει κίνδυνος να συλληφθούν και σε αυτές και να παραδοθούν στη συνέχεια στις ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr