Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι επιρρίπτουν ευθύνες στις ΗΠΑ για τον θάνατο του στρατηγού Ασάποφ στη Συρία

Οι Ρώσοι επιρρίπτουν ευθύνες στις ΗΠΑ για τον θάνατο του στρατηγού Ασάποφ στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο θάνατος του Ρώσου στρατηγού Βαλέρι Ασάποφ στη Συρία, ο οποίος σκοτώθηκε από πυρά τρομοκρατών, υπήρξε αποτέλεσμα της διπρόσωπης πολιτικής που ακολουθούν οι ΗΠΑ στην χώρα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

«Η τραγωδία, της οποίας υπήρξαμε μάρτυρες, ο θάνατος του Ρώσου διοικητή, είναι το τίμημα, η αιματηρή ανταμοιβή, της διπρόσωπης αμερικανικής πολιτικής (στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας)», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ριαμπκόφ, επισημαίνοντας ότι οι ενέργειες των ΗΠΑ στη Ντέιρ Αλ Ζουρ δείχνουν ότι για την Ουάσιγκτον, σε αρκετές περιπτώσεις, οι γεωπολιτικοί στόχοι είναι πιο σημαντικοί από τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας τον οποίο επικαλείται.

«Το γεγονός, δυστυχώς είναι προφανές και πολύ ανησυχητικό», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός, τονίζοντας ότι «έχουμε πεισθεί για μια ακόμη φορά για το ότι, η αμερικανική πλευρά, διακηρύσσοντας, ότι ενδιαφέρεται να εξαλειφθεί το Ισλαμικό Κράτος και να νικήσει τους τρομοκράτες στην Συρία, με ορισμένες ενέργειες της, δείχνει το εντελώς αντίθετο και συγκεκριμένα ότι μερικοί πολιτικοί και γεωπολιτικοί στόχοι, έχουν μεγαλύτερη σημασία για την Ουάσιγκτον».

Ο κ. Ριάμπκοφ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το αν υπάρχουν επαφές μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον για την κατάσταση στην περιοχή της Ντέιρ Αλ Ζουρ, επεσήμανε ότι οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί στρατιωτικοί συνεχίζουν να έχουν «εντατικές επαφές και σε διαφορα επίπεδα» για την κατάσταση στην περιοχή.

Ο αντιστράτηγος Βαλέρι Ασάποφ σκοτώθηκε μετά από βομβαρδισμό με όλμους που πραγματοποίησε το Ισλαμικό Κράτος, κοντά στην πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο Ασάποφ βρισκόταν σε φυλάκιο, όπου εδρεύουν συριακά στρατεύματα, βοηθώντας τους διοικητές στην πλήρη απελευθέρωση της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ.

«Ως αποτέλεσμα ενός ξαφνικού βομβαρδισμού από όλμους τζιχαντιστών ISIS, ο αντιστράτηγος Βαλέρι Ασάποφ, τραυματίστηκε θανάσιμα από έκρηξη», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

Σε αναγνώριση των υπηρεσιών του, ο Ασάποφ θα κηδευτεί δημοσία δαπάνη.

Νωρίτερα το Σεπτέμβριο οι συριακές ένοπλες δυνάμεις, σε στενή συνεργασία με τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία, έσπασαν με επιτυχία την πολιορκία της Ντέιρ Αλ Ζουρ από το Ισλαμικό Κράτος και οι ζωές των κατοίκων άρχισαν να επιστρέφουν σε κάτι που μπορεί να παρομοιαστεί με απόπειρα ομαλότητας.

Με τον αυτοκινητόδρομο μεταξύ της Ντέιρ Αλ Ζουρ και της Παλμύρας, υπό κυβερνητικό έλεγχο, η ρωσική και συριακή ανθρωπιστική βοήθεια μπόρεσε τελικά να περάσει στους πρώην πολιορκημένους κατοίκους.

Ο αντιστράτηγος Βαλέρι Ασάποφ, είναι ο υψηλότερα ιστάμενος Ρώσος αξιωματικός που έχει σκοτωθεί στη συριακή εκστρατεία.

Ήταν διοικητής του 5ου Στρατού στην Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσίας, μία από τις τέσσερις στρατηγικές περιοχές των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο στρατός εδρεύει στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας, στην πόλη Ουσουρίσκ, περίπου 98 χιλιόμετρα από το Βλαδιβοστόκ.

«Ο στρατηγός ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή, δείχνοντας με το δικό του παράδειγμα το τι χρειάζεται για να είναι κάποιος, πραγματικός διοικητής», ανέφερε το περιφερειακό κοινοβούλιο σε μια δήλωση που εκδόθηκε στη μνήμη του.

«Οι σύντροφοι θυμούνται τον Βαλέρι Ασάποφ ως αξιόπιστο, γενναίο, αποφασιστικό, θαρραλέο και άνθρωπο με αρχές… Ο θάνατός του είναι μια τεράστια ζημιά για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ο Ασάποφ θα ζει για πάντα», αναφέρει η δήλωση των αξιωματούχων του Ουσουρίσκ.

Γεννημένος το 1966, ο μεγαλύτερος από τους τρεις αδελφούς, ο Ασάποφ εγγράφηκε στη Σοβιετική Πολεμική Αεροπορία και μέχρι το 1987 είχε ανέλθει στο βαθμό του υπολοχαγού.

Εργαζόμενος στο Γκρόζνι κατά τη διάρκεια της πρώτης εκστρατείας κατά της Τσετσενίας, ο Ασάποφ τραυματίστηκε στο πόδι, αφήνοντάς τον με μόνιμο πρόβλημα.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 του δόθηκε εντολή για ένα σύνταγμα αλεξίπτωτων στις ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις στην Αμπχαζία πριν αποσταλεί στα νησιά Κουρίλ, στη Ρωσική Άπω Ανατολή το 2006. Το 2013 παρασημοφορήθηκε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Ο Πούτιν «σκέφτεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr