Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένας δειλός Ερντογάν απείλησε ότι θα επιτεθεί στους Κούρδους νύχτα – Ο άχρηστος τουρκικός στρατός

Ένας δειλός Ερντογάν απείλησε ότι θα επιτεθεί στους Κούρδους νύχτα – Ο άχρηστος τουρκικός στρατός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για μια ακόμη φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε τους Κούρδους ότι θα τους επιτεθεί νύχτα, όπως δηλαδή συνηθίζουν οι δειλοί και οι επιδρομείς.

Σε νέο ξέσπασμα μεγαλομανίας τη Δευτέρα, ο σουλτάνος μιας… υπερδύναμης δίχως πιλότους για αεροπλάνα, με ένα ναυτικό που φοβάται τη θάλασσα και ένα πεζικό που για να καταλάβει την Αλ Μπαμπ από το Ισλαμικό Κράτος πλήρωσε λύτρα στους τζιχαντιστές για να φύγουν, αυτός λοιπόν ο μέγας “στρατηλάτης” -απειλώντας το κουρδικό δημοψήφισμα στο Ιράκ για ανεξαρτησία και τους Κούρδους της βόρειας Συρίας- είπε:

«Έχουμε σύνορα 911 χιλιόμετρων με την Συρία. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ μια τέτοια δομή εκεί. Όπως είπα “μια νύχτα μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά”.

»Το πράξαμε αυτό στην επιχείρηση “Ασπίδα του Ευφράτη”. Όλες οι επιλογές βρίσκονται μπροστά μας στο ζήτημα του Ιράκ και της Συρίας, το οποίο πέρα από την διπλωματία και την πολιτική, έχει μεγάλη σημασία για εμάς.

»Εκκαθαρίσαμε τις περιοχές Τζαραμπλούς, Ραΐ και Αλ Μπαμπ από το Ισλαμικό Κράτος και τώρα κάνουμε νέα βήματα. Δεν φοβόμαστε να κάνουμε βήματα και στο Ιράκ».

Η αλήθεια είναι ότι όταν εισέβαλε στις 24 Αυγούστου του 2016 με την “Ασπίδα του Ευφράτη” στη βορειοδυτική Συρία, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, την Τζαραμπλούς -δίπλα στα σύνορα- δεν πολέμησε για να την πάρει. Οι τζιχαντιστές την εγκατέλειψαν ή όσοι παρέμειναν στην πόλη φόρεσαν τουρκικές στολές.

Την Αλ Μπαμπ την πολιορκούσε επί τρεις μήνες. Μιλάμε για μια πόλη στο μέγεθος της Θήβας. Την πολιορκούσε με 12.000 άνδρες, 8.000 Τούρκους και 4.000 ισλαμιστές μισθοφόρους, μια δύναμη μεραρχίας δηλαδή και μέσα το Ισλαμικό Κράτος είχε φρουρά 600 άνδρες, ένα τάγμα δηλαδή.

Οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν δεκάδες τουρκικά τανκς και σε όλες τις αιφνιδιαστικές αντεπιθέσεις που πραγματοποίησαν έτρεψαν τους Τούρκους και τους μισθοφόρους σε άτακτο φυγή.

Μην αντέχοντας άλλο τον εξευτελισμό του, τρεις μήνες 12.000 άνδρες με τανκς και αεροπλάνα δεν μπορούσαν να εξοντώσουν μια φρουρά μόλις 600 ατάκτων, ο Ερντογάν πλήρωσε λύτρα στους τζιχαντιστές για να του παραδώσουν την πόλη.

Και ύστερα από αυτή την… ηρωική πολιορκία, που απέδειξε σε όλη τη Δύση πόσο άχρηστος είναι ο τουρκικός στρατός, ο Ερντογάν κήρυξε τη λήξη της “Ασπίδας του Ευφράτη”.

Από τις 24 Αυγούστου 2016 έως και τις 29 Μαρτίου 2017, δηλαδή επί επτά μήνες και πέντε ημέρες, ο τουρκικός στρατός προέλασε μέχρι την Αλ Μπαμπ που απέχει μόλις 27 χλμ από τα σύνορα. Χρειάστηκε επτά μήνες και πέντε ημέρες για να προχωρήσει 27 χλμ. μέσα στη Συρία.

Αυτό το φιάσκο το εμφανίζει ως κάποια ηρωική επιχείριση και απειλεί να το επαναλάβει. Πραγματικά, οι Κούρδοι πρέπει να εύχονται να το επαναλάβει.

Ο Ερντογάν προφανώς και δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι μια τουρκική εισβολή στο ιρακινό Κουρδιστάν θα προκαλέσει γενικευμένο πόλεμο της Τουρκίας με τους Κούρδους. Τι τον κάνει να νομίζει ότι θα κερδίσει αυτό τον πόλεμο, ακόμα κι εάν δεν είχε έναν άχρηστο στρατό, δεδομένου ότι οι Κούρδοι υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ;

«Κανείς εκτός από το Ισραήλ δεν αναγνωρίζει την Περιφερειακή Διοίκηση του Βόρειου Ιράκ», παραδέχθηκε ο Ερντογάν. «Εμείς θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τα βήματά μας. Η Περιφερειακή Διοίκηση του Βόρειου Ιράκ [σ.σ. ιρακινού Κουρδιστάν] πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω. Το ομοσπονδιακό κράτος και η Βουλή ήδη δεν το αποδέχονται.

»Δεν θα επιτρέψουμε την δημιουργία ενός τρομοκρατικού κράτους και στη Συρία. Λέγεται ότι το ΥPG-PYD θα ιδρύσει κράτος εκεί. Αυτό είναι μόνο όνειρο», απείλησε.

Η αγωνία και ο φόβος του ότι η Τουρκία θα διαμελιστεί είναι κατανοητός. Αυτό που δεν καταλαβαίνει είναι ότι με τη συμπεριφορά του επισπεύδει παρά αποτρέπει τον διαμελισμό της χώρας του.

Εκτός εάν η συμπεριφορά του οφείλεται στο ότι θεωρεί αποφασισμένο τον διαμελισμό της Τουρκίας και προσπαθεί, ως νευρικό αγρίμι, να τον αποτρέψει με κάθε τρόπο.

Πάντως οι φήμες λένε ότι ο διαμελισμός που ήταν προγραμματισμένος για το 2025, κατέβηκε χρονικά στο 2021. Έτσι συζητιέται…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr