Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μια ολόκληρη αραβική φυλή κατέφυγε στον ΟΗΕ ικέτες: “Μας καταδιώκει το Κατάρ, ακόμα και τα γυναικόπαιδα”

Μια ολόκληρη αραβική φυλή κατέφυγε στον ΟΗΕ ικέτες: “Μας καταδιώκει το Κατάρ, ακόμα και τα γυναικόπαιδα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αραβική φυλή Αλ Γοφράν του Κατάρ κατέφυγε στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη καταγγέλλοντας τα εγκλήματα που υφίσταται από το μοναρχικό καθεστώς του κρατιδίου εδώ και τρεις δεκαετίες.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν οι φύλαρχοι, το καθεστώς του Κατάρ αφαίρεσε τις υπηκοότητες από χιλιάδες μέλη της φυλής και στη συνέχεια τους εξόρισε από το μικρό εμιράτο.

Οι ηγέτες της φυλής, που είναι παρακλάδι της φυλής Αλ Μουράχ, έκαναν έκκληση στη μοναρχία του Κατάρ να σεβαστεί τις διεθνείς συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο διωγμός της φυλής ξεκίνησε το 1996. Τότε οι καταριανές Αρχές συνέλαβαν πολλά μέλη της Αλ Γοφράν και από τα βασανιστήρια πολλοί άνθρωποι έχασαν τη μνήμη τους ή απέκτησαν ψυχολογικά προβλήματα.

Το έτος 2000 η κυβέρνηση του Κατάρ άρχισε να αφαιρεί υπηκοότητες και να απελαύνει τα μέλη της φυλής σε γειτονικές χώρες, απαγορεύοντάς τους να επιστρέψουν στο Κατάρ.

Το 2005 το Κατάρ αφαίρεσε τις υπηκοότητες και από τα 6.000 μέλη της φυλής, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και ανήλικων παιδιών.

Ο λόγος που τα μέλη της φυλής βασανίστηκαν και εκδιώχθηκαν από το Κατάρ είναι επειδή υποστήριζαν τον εμίρη Χαλίφα Αλ Θάνι, ο οποίος εκθρονίστηκε το 1995 από τον γιο του Χαμάντ (ο “επενδυτής” που ήρθε στην Ελλάδα).

Ο Χαλίφα Αλ Θάνι πέθανε το 2016. Αλλά και ο Χαμάντ αναγκάστηκε να παραχωρήσει τον θρόνο στον γιο του το 2013. Ο νυν εμίρης Ταμίμ είναι εκλεκτός της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, μεγάλος θαυμαστής του Ερντογάν και χρηματοδότης κάθε τζιχαντιστικής υπόθεσης.

Τα μέλη της φυλής τιμωρήθηκαν συλλογικά επειδή 119 από αυτούς προσπάθησαν να υπερασπιστούν το 1996 με αντιπραξικόπημα τον εμίρη Χαλίφα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Την ίδια ημέρα που το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ στο εσωτερικό του προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις γυναικών

Παραιτήθηκε ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για Λιβύη: Οι Λίβυοι ηγέτες μοιάζουν «ικανοποιημένοι με το τρέχον αδιέξοδο»

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Ισραήλ-Πολεμικό Συμβούλιο: Απόφαση για «χτύπημα» κατά του Ιράν – Ίσως και τη Δευτέρα τα αντίποινα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr