Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναλυτής: Η Β. Κορέα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει από αέρος τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη

Αναλυτής: Η Β. Κορέα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει από αέρος τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα αεροπλάνα παλαιάς τεχνολογίας της Βόρειας Κορέας είναι αρκετά δύσκολο να αντιμετωπίσουν τα υπερσύγχρονα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, όπως υποστηρίζει αναλυτής με γνώση στην πολεμική δύναμη της ασιατικής χώρας.

Έχει περάσει σχεδόν μισός αιώνας από τότε που η Βόρεια Κορέα κατέρριψε ένα στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ.

Κορυφαίος διπλωμάτης της Βόρειας Κορέας με αφορμή   την προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου στην Πιονγιάνγκ για κήρυξη πολέμου, δήλωσε ότι η χώρα του θα έχει κάθε δικαίωμα, να καταρρίπτει τα αμερικανικά αεροπλάνα στον διεθνή εναέριο χώρο.

Δύο ημέρες νωρίτερα, οι ΗΠΑ έστειλαν μαχητικά αεροσκάφη και βομβαρδιστικά αεροπλάνα στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, ανάμεσα σε Βόρεια και Νότια Κορέα.

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν την επίδειξη δύναμης, επειδή τα ραντάρ της Βόρειας Κορέας δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τα αεροσκάφη.

Ο στρατός του Κιμ Γιονγκ Ουν θα μπορούσε να χτυπήσει τους αμερικανικά μαχητικά είτε με αεροπλάνα είτε με πυραύλους εδάφους-αέρα.
Το 1969, η Βόρεια Κορέα κατέρριψε ένα μη εξοπλισμένο αμερικανικό αεροσκάφος αναγνώρισης EC-121 πάνω από τη θάλασσα της Ιαπωνίας, περίπου 145 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της, σκοτώνοντας 31 άτομα.

Κάθε επιλογή δημιουργεί προβλήματα, σύμφωνα με τον Park Dae-kwang, ερευνητή που μελετά τις δυνατότητες της Βόρειας Κορέας στον τομέα των αεροπορικών δυνάμεων.

Ένα σημαντικό εμπόδιο είναι η αδυναμία των μαχητικών αεροσκαφών της Βόρειας Κορέας να ανεφοδιαστούν με καύσιμα στον αέρα, είπε.
“Δεν είναι εύκολο να προχωρήσουν πέρα από τον εναέριο χώρο τους και να καταρρίψουν το αεροπλάνο του εχθρού χωρίς να έχουν ένα τέτοιο σύστημα παροχής καυσίμων στο αεροπλάνο και δεν νομίζω η Βόρεια Κορέα το διαθέτει”, δήλωσε ο Park.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ εκτιμά ότι το 2015 ότι η Βόρεια Κορέα είχε 1.300 αεροπλάνα, κυρίως μοντέλα της σοβιετικής εποχής.
Η “τεχνολογική κατωτερότητα” του στόλου της, σημαίνει ότι οι αεροπορική άμυνα της χώρας παρέχονται ως επί το πλείστον από πυραύλους εδάφους-αέρα και αντιεροπορικού πυροβολικού, σύμφωνα με την έκθεση.

Δεν είναι επίσης σαφές εάν η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να καταρρίψει τα υπερηχητικά των ΗΠΑ με πυραύλους εδάφους-αέρα.
“Μόλις ανιχνευθεί το αεροπλάνο, όχι μόνο το σύστημα της άμυνας από εδάφους ειδοποιείται , αλλά και τα αεροπλάνα”, δήλωσε ο Park.

“Ο πύραυλος μπορεί να κατευθυνθεί προς το αεροπλάνο, ενώ τα αεροπλάνα τον προστατεύουν από τους εχθρικούς πυραύλους, καταρρίπτοντας τους”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr