Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κυπριακή κυβέρνηση κατηγορεί ΑΚΕΛ και Μαλά για μη εθνική ρητορική στο Κυπριακό

Η κυπριακή κυβέρνηση κατηγορεί ΑΚΕΛ και Μαλά για μη εθνική ρητορική στο Κυπριακό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ΑΚΕΛ και ο Σταύρος Μαλάς στέλνουν εθνικά επιζήμια μηνύματα στο εξωτερικό και παραπληροφορούν την κοινή γνώμη στο εσωτερικό, ότι οι συνομιλίες κατέρρευσαν τάχα λόγω της έλλειψης βούλησης του Προέδρου Αναστασιάδη και λανθασμένης τακτικής του στις διαπραγματεύσεις, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κύπριος Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

«Είναι απορίας άξιο την ώρα που οι Τούρκοι αξιωματούχοι και η τουρκοκυπριακή ηγεσία, με μια φωνή δηλώνουν συνέχεια και σταθερά ότι στο Κραν Μοντανά δεν επρόκειτο να απεμπολήσουν εγγυητικά και επεμβατικά δικαιώματα, ενώ ζητούσαν και εσαεί παραμονή τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, το ΑΚΕΛ και ο κ. Σταύρος Μαλάς να επιμένουν για προεκλογικούς και μόνον λόγους, στέλνοντας εθνικά επιζήμια μηνύματα στο εξωτερικό και παραπληροφορώντας την κοινή γνώμη στο εσωτερικό, ότι οι συνομιλίες κατέρρευσαν τάχα λόγω της έλλειψης βούλησης του Προέδρου Αναστασιάδη και λανθασμένης τακτικής που ακολούθησε στις διαπραγματεύσεις», αναφέρει.

Ο κ. Παπαδόπουλος, παρέπεμψε τον κ. Μαλά, στις δηλώσεις που ο επικεφαλής του Γραφείου για το Κυπριακό στο ΑΚΕΛ Τουμάζος Τσιελεπής έκανε στο κρατικό ραδιόφωνο, όπου είπε ότι στο Κραν Μοντανά η δική μας πλευρά είχε τη διεθνή στήριξη και τη στήριξη των ΗΕ στις βασικές πτυχές που ενδιαφέρουν την ελληνοκυπριακή πλευρά και θεωρούνται ο πυρήνας του Κυπριακού, δηλαδή την Ασφάλεια, τις Εγγυήσεις, τα επεμβατικά δικαιώματα και τον στρατό κατοχής, αλλά και στήριξη στο θέμα των εδαφικών αναπροσαρμογών που ικανοποιούν την ελληνοκυπριακή πλευρά.

«Όλα αυτά που πετύχαμε, δηλαδή την Τουρκία στο τραπέζι των συνομιλιών για τον σκληρό πυρήνα του Κυπριακού – πάγιο αίτημα της ελληνοκυπριακής πλευράς εδώ και 43 χρόνια – και τη διεθνή στήριξη στις θέσεις μας για αυτά τα ζητήματα, ποιος τα πέτυχε;

»Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τα πέτυχε με την ορθή πολιτική, στρατηγική και τακτική του και με τη συνεργασία της Ελληνικής Κυβέρνησης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Στο λιμάνι της Γάζας το πλοίο «Open Arms» με 200 τόνους τροφίμων

Το Ισραήλ θέλει να αγοράσει λιμάνι στην ελεύθερη Κύπρο

Αναχώρησε από τη Λάρνακα πλοίο με 200 τόνους τρόφιμα για τη Γάζα

Ερσίν Τατάρ: Καμία διαπραγμάτευση με την Κύπρο χωρίς ισότιμο καθεστώς κυριαρχίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr