Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βασανιστήρια και απειλές για βιασμό της οικογένειάς του καταγγέλει δικηγόρος στην Τουρκία

Βασανιστήρια και απειλές για βιασμό της οικογένειάς του καταγγέλει δικηγόρος στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD) και το Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Τουρκίας (TİHV) πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου την Τρίτη σχετικά με ισχυρισμούς για βασανιστήρια του δικηγόρου Μουσταφά Κότσακ κατά τη διάρκεια περιόδου κράτησης 10 ημερών.

Στη συνέντευξη Τύπου η δικηγόρος Γκιουλσερέν Γιολερί δήλωσε ότι ο Κοτσάκ συνελήφθη χωρίς βάσιμο λόγο ενώ περπατούσε στο δρόμο σε περιοχή της Κωνσταντινούπολης και στη συνέχεια ήταν υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα για 10 ημέρες.

Ο Κοτσάκ φέρεται να βασανίστηκε από τέσσερις αστυνομικούς τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Οι αστυνομικοί αναφέρθηκε ότι προσπάθησαν να μετατρέψουν τον Κοτσάκ σε πληροφοριοδότη και τον απείλησαν λέγοντας ότι θα τον σκοτώσουν και θα βιάσουν τις αδελφές του, σύμφωνα με πηγές τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Μαζί με 109 άλλους δικηγόρους, η δικηγόρος Γιολερί και ο δικηγόρος του Κοτσάκ, Μπεράκ Τσαγλάρ, πήγαν αμέσως στο αστυνομικό τμήμα.

Η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε στις 24 Ιουλίου 2016, ότι έχει λάβει αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία ότι κρατούμενοι στην Τουρκία έχουν υποστεί ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου 2016.

Τον Σεπτέμβριο, η Γιολερί είπε ότι γίνονται βασανιστήρια στα κέντρα κράτησης της Τουρκίας και συμπλήρωσε ότι συσκευές βασανιστηρίων που χρησιμοποιήθηκαν κατά το παρελθόν σε περιόδους πραξικοπήματος, έχουν τεθεί σε χρήση και πάλι κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε η Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος πέρυσι.

Ο Σελτζούκ Κοζακατσλί, πρόεδρος της Ένωσης Προοδευτικών Δικηγόρων (ÇHD), δήλωσε κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ένωσης των Δικηγορικών συλλόγων της Άγκυρας στις 16 Οκτωβρίου 2016, ότι άνθρωποι που φυλακίστηκαν στο πλαίσιο της κυβερνητικής καταστολής συστηματικά βασανίστηκαν με τους πιο βάρβαρους τρόπους, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού, της απομάκρυνσης των νυχιών και της εισαγωγής αντικειμένων στο σώμα τους.

Η İHD ανέφερε σε μια έκθεση στις 21 Οκτωβρίου 2016 ότι υπήρχαν σχεδόν 220.000 άνθρωποι στις φυλακές της Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr