Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πυρ και μανία ο Αμερικανός αντιπρόεδρος με τους αθλητές που γονατίζουν στον εθνικό ύμνο

Πυρ και μανία ο Αμερικανός αντιπρόεδρος με τους αθλητές που γονατίζουν στον εθνικό ύμνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πόλεμος των νεύρων μεταξύ του Λευκού Οίκου και του κόσμου του αμερικάνικου ποδοσφαίρου (NFL), συνεχίζεται.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ , Μάικ Πενς πήγε να παρακολουθήσει τον αγώνα μεταξύ της Colts και των 49ers στην Ινδιανάπολη, αλλά εγκατέλειψε την εξέδρα, μετά τη συνηθισμένη διαμαρτυρία των παικτών του NFL, που γονατίζουν στην διάρκεια του εθνικού ύμνου.

Μία συμβολική διαμαρτυρία ενάντια στην αστυνομική βία και των φυλετικών διακρίσεων, που ξεκίνησε από την περασμένη σεζόν.

«Έφυγα από τον αγώνα, γιατί ο Πρόεδρος Τραμπ και εγώ δεν πρόκειται να τιμήσουμε κανένα γεγονός που δεν σέβεται τους στρατιώτες μας, τη σημαία μας και τον εθνικό μας ύμνο,» ανέφερε σε δήλωσή του ο Πενς.

Λίγο μετά ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter: «Ζήτησα εγώ από τον αντιπρόεδρο Πενς να αποχωρήσει από το γήπεδο, αν οι παίκτες γονάτιζαν, προσβάλλοντας τη χώρα μας, είμαι περήφανος γι ‘αυτόν και τη γυναίκα του».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει εδώ και καιρό προτρέψει τους ιδιοκτήτες των ομάδων, να διώχνουν τους παίκτες που γονατίζουν κατά τη διάρκεια του ύμνου σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά και από τους οπαδούς να φεύγουν από το γήπεδο, προκαλώντας τη σχεδόν ομόφωνη αντίδραση του κόσμου του NFL, η οποία ζήτησε το σεβασμό του δικαιώματος να εκφράζουν τη γνώμη τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr