Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε δίκη 143 Τούρκοι πρώην στρατιωτικοί για εμπλοκή στην απόπειρα πραξικοπήματος

Σε δίκη 143 Τούρκοι πρώην στρατιωτικοί για εμπλοκή στην απόπειρα πραξικοπήματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκατόν σαράντα τρεις Τούρκοι πρώην στρατιωτικοί δικάζονται από σήμερα (9/10) για την εμπλοκή τους στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι.

Οι κατηγορούμενοι, μεταξύ αυτών και 30 αξιωματικοί, αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου του Σιλιβρί, κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Όλοι, πλην οκτώ εξ΄αυτών, εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κράτηση.

Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανατροπής του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που εκτείνεται σε περισσότερες από 1.000 σελίδες.

Αν κριθούν ένοχοι, κινδυνεύουν να καταδικαστούν έως και σε 37 φορές ισόβια ο κάθε ένας, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Ένα από τα επεισόδια που σημάδεψαν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 εκτυλίχθηκε όταν στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον των πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί σε μια γέφυρα του Βοσπόρου έπειτα από έκκληση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία πλέον ονομάζεται «γέφυρα των μαρτύρων της 15ης Ιουλίου».

Επτά πραξικοπηματίες και 34 πολίτες σκοτώθηκαν στα επεισόδια που ξέσπασαν.

Μεταξύ των νεκρών είναι ο Ερόλ Ολτσόλ, διευθυντής προεκλογικής εκστρατείας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν, και ο 16χρονος γιος του, Αμπντουλάχ Ταγίπ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr