Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Όχι” Ραχόι σε Ερντογάν για την έκδοση του Τουρκογερμανού συγγραφέα Ντογάν Ακανλί

“Όχι” Ραχόι σε Ερντογάν για την έκδοση του Τουρκογερμανού συγγραφέα Ντογάν Ακανλί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ισπανία ανακοίνωσε επίσημα ότι δεν πρόκειται να εκδώσει στην Τουρκία τον Τουρκογερμανό συγγραφέα Ντογάν Ακανλί ο οποίος κατηγορείται από την Άγκυρα για “τρομοκρατία”.

Οι ισπανικές αρχές είχαν ήδη απορρίψει ένα παρόμοιο αίτημα που αφορούσε έναν Τουρκοσουηδό δημοσιογράφο. “Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην συνεχίσει τη διαδικασία έκδοσης του Ντογάν Ακανλί που ζήτησε η Tουρκία” δήλωσε η αντιπρόεδρος Σοράγια Σάενθ δε Σανταμαρία μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. “Φυσικά αισθάνομαι ανακούφιση.

Δεν περίμενα κάτι άλλο” δήλωσε ο ίδιος ο συγγραφέας στη γερμανική εφημερίδα Kolner Stadt Anzeiger.

Ο 60χρονος Ακανλί, μόνιμος κάτοικος Γερμανίας από το 1991, συνελήφθη στις 19 Αυγούστου στη Γρανάδα, στη νότια Ισπανία, όπου περνούσε τις διακοπές του. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ, κατόπιν αιτήματος της Άγκυρας.

Μετά από έντονες διαμαρτυρίες της Γερμανίας, αφέθηκε ελεύθερος την επόμενη ημέρα αλλά υποχρεώθηκε να παραμείνει στη Μαδρίτη μέχρι να αποφασίσουν οι ισπανικές αρχές αν θα ικανοποιούσαν το αίτημα της Τουρκίας ή όχι.

Ο Ακανλί, που είχε φυλακιστεί δύο φορές στο παρελθόν στην Τουρκία, διαβεβαιώνει ότι διώκεται επειδή έχει γράψει βιβλία για τη γενοκτονία των Αρμενίων και για τα δικαιώματα των Κούρδων. Στις 29 Σεπτεμβρίου η Μαδρίτη είχε αποφασίσει να μην εκδόσει στην Τουρκία τον δημοσιογράφο Χάμζα Γιαλτσίν, που κατηγορείται για “προσβολή” του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Ο Μπαχτσελί ζήτησε από τον Ερντογάν να μείνει πρόεδρος της Τουρκίας για πάντα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr