Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιος δολοφονημένης δημοσιογράφου: Η Μάλτα έχει μετατραπεί σε κράτος Μαφίας

Γιος δολοφονημένης δημοσιογράφου:  Η Μάλτα έχει μετατραπεί σε κράτος Μαφίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο γιος της Μαλτέζας μπλόγκερ και δημοσιογράφου, Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, η οποία δολοφονήθηκε σε έκρηξη βόμβας, κατηγόρησε τη Μάλτα ότι έχει μετατραπεί σε κράτος Μαφίας.

Η Γκαλιζία η οποία είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση για διαφθορά και συνέβαλε στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη χώρα, σκοτώθηκε μετά από ισχυρή έκρηξη στο αυτοκίνητο που οδηγούσε χθες το απόγευμα.

Ηταν γνωστή για το μπλογκ της στο οποίο αποκάλυπτε διάφορες υποθέσεις διαφθοράς και κατηγορούσε υψηλά ιστάμενα στελέχη της κυβέρνησης για διαφθορά.

«Η μητέρα μου δολοφονήθηκε επειδή στάθηκε μεταξύ του κράτους δικαίου και εκείνων που προσπάθησαν να το παραβιάσουν”, δήλωσε ο γιος της Μάθιου ο οποίος βρισκόταν κοντά στο χώρο της έκρηξης, αναφέρει η ιστοσελίδα του BBC News.

Σε ανάρτησή του στο Faceboook, o Μάθιου, ο οποίος προσπάθησε να απεγκλωβίσει την μητέρα του από το καιγόμενο αυτοκίνητο, κατηγόρησε την αστυνομία της Μάλτας για ανικανότητα και την κυβέρνηση για «ατιμωρησία». Όταν τα θεσμικά όργανα του κράτους είναι ανίκανα, ο τελευταίος που μένει όρθιος, συνήθως, είναι ο δημοσιογράφος”, γράφει ο Matthew Caruana Galizia, ο οποίος είναι επίσης δημοσιογράφος.

Επέκρινε επίσης την προβαλλόμενη εικόνα της Μάλτας ως φιλελεύθερο δυτικό κράτος. «Ναι, εδώ βρισκόμαστε. Ένα κράτος Μάφιας όπου τώρα μπορείς να αλλάξεις το φύλο σου στην ταυτότητά σου, (σ’ευχαριστώ Θεέ μου γι’αυτό) αλλά όπου ανατινάζεσαι σε κομμάτια αν ασκήσεις τις βασικές σου ελευθερίες».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Kurt Farrugia, διέψευσε ότι η κυβέρνηση λειτούργησε με ατιμωρησία και υποσχέθηκε ότι οι έρευνες θα είναι πολύ σκληρές και διεξοδικές.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταδίκασε την επίθεση και τόνισε την ανάγκη να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για το γεγονός ότι μία γνωστή δημοσιογράφος που έχαιρε σεβασμού, η Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίτσια, έχασε χθες τη ζωή της σε μια προφανώς στοχευμένη επίθεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίτσια επέκρινε έντονα την κυβέρνηση και είχε ως αποτέλεσμα να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές, δημοσιεύοντας ισχυρισμούς που συνέδεαν τον Πρωθυπουργό Τζόζεφ Μουσκάτ με το σκάνδαλο για τα Panama Papers. Τόσο ο κ. Μουσκάτ όσο και η σύζυγος του, διέψευσαν ισχυρισμούς ότι χρησιμοποιούσαν μυστικούς λογαριασμούς υπεράκτιων τραπεζών για να κρύψουν πληρωμές από την κυρίαρχη οικογένεια του Αζερμπαϊτζάν. Ο κ. Μουσκάτ επανήλθε στην εξουσία στις εκλογές.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη δολοφονία ως επίθεση εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης στην χώρα.

Σε μια άλλη εξέλιξη ο δημιουργός του Wikileaks, Julian Assange, πρόσφερε €20,000 ($23,500) αμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Στη διερεύνηση της υπόθεσης έχουν κληθεί να συνδράμουν Ολλανδοί εμπειρογνώμονες και πράκτορες του FBI

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άξιοι Ανάργυροι: Μήνυση σε βάρος των αστυνομικών κατάθεσε ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

Την Τρίτη 16 Απριλίου απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα ΜΜΕ

Τούρκος δημοσιογράφος έχασε το πόδι του από ισραηλινή βόμβα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr