Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ακροδεξιά στην Αυστρία ζητά πολίτευμα άμεσης δημοκρατίας όπως της Ελβετίας

Η ακροδεξιά στην Αυστρία ζητά πολίτευμα άμεσης δημοκρατίας όπως της Ελβετίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το εθνικιστικό ακροδεξιό Κόμμα των Ελεύθερων (FPÖ) της Αυστρίας, το οποίο θεωρείται ο πιο πιθανός εταίρος της Δεξιάς για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, θα ζητήσει να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών ως όρο για τη συμμετοχή του, δήλωσε ο επικεφαλής του, Χάιντς Κρίστιαν Στράχε.

«Έχουμε πολλές κόκκινες γραμμές», υπενθύμισε κατά την πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά τις εκλογές της Κυριακής, υπογραμμίζοντας ότι το χαρτοφυλάκιο των Εσωτερικών είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων του κόμματός του.

Έχοντας συγκεντρώσει το 26% των ψήφων στις εκλογές, το FPÖ έχει αναχθεί σε μεγάλο παίκτη στον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού μετά τις εκλογές, στις οποίες κέρδισε το κεντροδεξιό Αυστριακό Λαϊκό Κόμμα του Σεμπάστιαν Κουρτς με 31,5%.

Το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Αυστρίας (SPÖ) του απερχόμενου καγκελάριου Κρίστιαν Κερν συγκέντρωσε το 26,9%.

Ο 48χρονος κ. Στράχε υπογράμμισε ότι θεωρεί πως «δεν υπάρχει λόγος να πιεστούμε» στις διαπραγματεύσεις που θα αρχίσουν στο τέλος της εβδομάδας.

«Δεν θα συμμετάσχουμε στον κυβερνητικό συνασπισμό ανεξαρτήτως κόστους. Πρέπει να εφαρμοστούν κάποια στοιχεία του προγράμματός μας, διαφορετικά δεν θα έχει νόημα», εξήγησε.

Μεταξύ των ζητημάτων που θέτει η Ακροδεξιά είναι «η ασφάλεια των συνόρων», «η άμεση δημοκρατία με βάση το παράδειγμα της Ελβετίας», «ο τερματισμός του εξισλαμισμού» και η μείωση της φορολογίας, υπενθύμισε ο Χ.Κ. Στράχε.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι «πολλά» στοιχεία του προγράμματος του κόμματός του υιοθετήθηκαν από τον Σ. Κουρτς στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο 31χρονος ηγέτης της Κεντροδεξιάς επεσήμανε ότι συζητά με όλα τα κόμματα. Εξάλλου την Τρίτη επαναβεβαίωσε την ευρωπαϊκή δέσμευσή του κόμματός του.

Το ενδεχόμενο ενός συνασπισμού με τους Σοσιαλδημοκράτες δεν θεωρείται πιθανό, καθώς ο κ. Κουρτς είχε θέσει ως κεντρικό ζήτημα της προεκλογικής του εκστρατείας την ανανέωση έπειτα από 10 χρόνια συγκυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού» Κεντροαριστεράς – Κεντροδεξιάς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καταψηφίζει την πρόταση μομφής ο πρώην «Σπαρτιάτης», ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς

Ο Μπαχτσελί ζήτησε από τον Ερντογάν να μείνει πρόεδρος της Τουρκίας για πάντα

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Αυστρία: Σεξουαλικές επιθέσεις σε 12χρονη από 17 εφήβους- Κατέγραφαν σε βίντεο τις πράξεις τους

Ένοχος για ψευδορκία ο Σεμπάστιαν Κουρτς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr