Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί ζήτησαν από τους Τούρκους στοιχεία για τους υπαλλήλους τους που συνελήφθησαν

Οι Αμερικανοί ζήτησαν από τους Τούρκους στοιχεία για τους υπαλλήλους τους που συνελήφθησαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αμερικανική αποστολή στην Τουρκία ζήτησε από την Άγκυρα πληροφορίες και στοιχεία σχετικά με τους δύο υπαλλήλους προξενείων της, η σύλληψη των οποίων έχει προκαλέσει διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών και την αναστολή των υπηρεσιών έκδοσης βίζας.

Δύο Τούρκοι που εργάζονταν σε αμερικανικά προξενεία συνελήφθησαν μέσα στο 2017: τον Μάιο, διερμηνέας του αμερικανικού προξενείου στα Άδανα και πριν δύο εβδομάδες εργαζόμενος στην αμερικανική υπηρεσία καταπολέμησης των ναρκωτικών (DEA) στην Κωνσταντινούπολη.

Η τουρκική Αστυνομία θέλει να ανακρίνει και έναν τρίτο εργαζόμενο στην Κωνσταντινούπολη.

Η σύζυγός του και η κόρη του κρατήθηκαν και ανακρίθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα για τις φερόμενες σχέσεις τους με το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ Τούρκου ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε Αμερικανούς αξιωματούχους ότι του προσέφεραν καταφύγιο στο αμερικανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Η αμερικανική αποστολή που έφτασε στην Τουρκία αυτή την εβδομάδα έχει θέσει τέσσερις όρους για να επιλυθεί η κρίση με τις βίζες, μεταξύ αυτών και την παροχή πληροφοριών από τις τουρκικές Αρχές για τις έρευνες που διεξάγονται εις βάρος των εργαζόμενων στα αμερικανικά προξενεία, αλλά και στοιχεία σχετικά με τον Μετίν Τοπούζ, τον εργαζόμενο στη DEA και τον άλλο υπάλληλο του προξενείου που αναζητείται.

Εκπρόσωπος του κ. Ερντογάν δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο Μ. Τοπούζ ήταν σε επαφή με έναν από τους βασικούς υπόπτους για το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Τουρκικά μέσα μετέδωσαν ότι ανάλογες κατηγορίες έχουν διατυπωθεί και εις βάρος του εργαζόμενου στο αμερικανικό προξενείο στα Άδανα.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα τόνισε ότι οι κατηγορίες αυτές είναι αβάσιμες.

Το CNN Turk μετέδωσε ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δεν θα δεχθεί όρους για την έναρξη των συζητήσεων για την επίλυση της κρίσης με τις βίζες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr