Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tι ζητάει με επιστολή της η Μέι από τους Ευρωπαίους πολίτες της Βρετανίας

Tι ζητάει με επιστολή της η Μέι από τους Ευρωπαίους πολίτες της Βρετανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πολύ κοντά σε συμφωνία για το «καυτό» θέμα των δικαιωμάτων που θα απολαμβάνουν εκατέρωθεν οι πολίτες μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit) βρίσκονται το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες, με την Τερέζα Μέι να στέλνει ανοιχτή επιστολή στα σχεδόν 3 εκατ. Ευρωπαίους πολίτες που ζουν και εργάζονται στο Νησί, να παραμείνουν και να συνεχίσουν κανονικά τις ζωές τους.

Τι αναφέρει σε επιστολή της

Στην επιστολή της, η Τερέζα Μέι δεσμεύεται ότι η διαδικασία για όσους επιθυμούν την παραμονή τους στη Βρετανία θα οργανωθεί με απλό τόπο και με σαφείς όρους, ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια και να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών που θα συμμετάσχουν.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός μεταξύ άλλων σημειώνει τα εξής:

«Σήμερα πηγαίνω στις Βρυξέλλες και γνωρίζω ότι πολλοί περιμένουν από μας, τους ηγέτες των 28 εθνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης – να δείξουμε ότι δίνουμε προτεραιότητα στους πολίτες.

Υπήρξα σαφής καθόλη την διάρκεια των διαπραγματεύσεων ότι τα δικαιώματ των πολιτών είναι η πρώτη μου προτεραιότητα. Και γνωρίζω ότι και οι άλλοι ηγέτες έχουν τον ίδιο στόχο: να διασφαλίζουν τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν στην ΕΕ και των Βρετανών πολιτών που ζουν σε κράτη-μέλη της ΕΕ.

Θέλω να διαβεβαιώσω ότι το θέμα αυτό παραμένει ψηλά στις προτεραιότητές μας, ότι είμαστε ενωμένοι σε ο,τι αφορά τις βασικές αρχές και ότι τις ερχόμενες εβδομάδες θα επικεντρωθούμε στην επίτευξη μιας συμφωνίας που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των ανθρώπων εδώ στη Βρετανία αλλά και στην ΕΕ.

Όταν ξεκίνησε η διαδικασία, κάποιοι μας κατηγόρησαν ότι χρησιμοποιούμε τους πολίτες της ΕΕ ως διαπραγματευτικό όπλο. Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Οι πολίτες της ΕΕ που έχουν φτιάξει τη ζωή τους στη Βρετανία, έχουν συμβάλει τα μέγιστα στη χώρα μας. Θέλουμε να μείνουν στη Βρετανία, και οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Και για να είμαι ακόμα πιο ξεκάθαρη: οι πολίτες της ΕΕ που ζουν νόμιμα στη Βρετανία σήμερα, θα μπορούν να παραμείνουν.

Γνωρίζω ότι και οι δυο πλευρές θα μελετήσουν τις προτάσεις η μία της άλλης ώστε με ανοιχτό πνεύμα να υπάρξει συμφωνία. Με ευελιξία και δημιουργικότητα και από τις δυο μεριές, είμαι βεβαία ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις συζητήσεις για τα δικαιώματα των πολιτών μέσα στις ερχομένες εβδομάδες.

Γνωρίζω ότι υπάρχει πραγματική ανησυχία για το πώς θα εφαρμοστεί η συμφωνία. Οι πολίτες ανησυχούν ότι η διαδικασία θα είναι περίπλοκη και γραφειοκρατική και θα προβάλλει εμπόδια που δύσκολα θα μπορούν να υπερβούν. Θέλω και σ’ αυτό να τους καθησυχάσω.

Σχεδιάζουμε μια απλοποιημένη ψηφιακή διαδικασία για όσους επιθυμούν να κάνουν αίτηση για να λάβουν το καθεστώς του μονίμως εγκατεστημένου στη Βρετανία στο μέλλον. Η διαδικασία θα είναι σχεδιασμένη για να διευκολύνει τους αιτούντες και θα είμαστε συνεχώς σε επαφή μαζί του σε κάθε βήμα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μίντλετον με τον βασιλιά Κάρολο – «Είναι η κόρη που δεν έχει»

Ο καρκίνος της Κέιτ – Παγκόσμια συγκίνηση, αναλυτικά η κατάσταση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr