Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μακρόν: H απελευθέρωση της Ράκα δεν τερματίζει τη μάχη κατά του ISIS

Μακρόν: H απελευθέρωση της Ράκα δεν τερματίζει τη μάχη κατά του ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν τη μάχη τους ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, αλλά η απελευθέρωση της Ράκα χρειάζεται να να οδηγήσει σε ένα πολιτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς για την αποκατάσταση της σταθερότητας, δήλωσε  ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

«Η μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος δεν τελείωσε με την απελευθέρωση της Ράκα και η Γαλλία θα συνεχίσει τη στρατιωτική της προσπάθεια για όσο χρειαστεί», ανέφερε το προεδρικό γραφείο σε ανακοίνωσή του.

«Οι προκλήσεις της σταθερότητας και της ανοικοδόμησης δεν θα είναι μικρότερες από εκείνες της στρατιωτικής εκστρατείας», υπογραμμίζεται.

Η Γαλλία έχει προμηθεύσει όπλα στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), διαθέτει ειδικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή και είναι μία από τις βασικές χώρες που βομβαρδίζουν τους τζιχαντιστές ως μέρος των επιχειρήσεων του δυτικού συνασπισμού δυνάμεων που, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, πολεμά το Ισλαμικό Κράτοε.

Η ανακοίνωση επίσης υπογραμμίζει ότι είναι ζωτικής σημασίας ότι η διακυβέρνηση της Ράκας θα πρέπει να σεβαστεί όλες τις κοινότητες.

«Η Συρία πρέπει επιτέλους να βρει τη διέξοδο από τον εμφύλιο πόλεμο, που τροφοδότησε την τρομοκρατία έπειτα από την καταστολή του δημοκρατικού κινήματος από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ. Μια πολιτική μετάβαση, αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης, είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr