Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιαπωνία-Εκλογές: Ο κυβερνών συνασπισμός του πρωθυπουργού Άμπε εξασφαλίζει μεγάλη νίκη

Ιαπωνία-Εκλογές: Ο κυβερνών συνασπισμός του πρωθυπουργού Άμπε εξασφαλίζει μεγάλη νίκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Ιαπωνία, Σίνζο Άμπε,

Ο κυβερνών συνασπισμός του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε οδεύει προς μεγάλη νίκη στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα, όπως δείχνουν τα έξιτ πολς, καθώς η κυβέρνηση συμμαχίας του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματός του (LDP) με τον εταίρο του, το βουδιστικό κόμμα Νέο Κομέιτο φέρεται να εξασφαλίζει 311 έδρες και να διατηρεί έτσι την πλειοψηφία των δύο τρίτων από τις 465 έδρες της ιαπωνικής Βουλής, σύμφωνα με τα έξιτ πολς του τηλεοπτικού δικτύου TBS και της δημόσιας τηλεόρασης NHK.

Μια μεγάλη νίκη του αυξάνει την πιθανότητα ο εθνικιστής πρωθυπουργός, ο οποίος ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας τον Δεκέμβριο του 2012, να εξασφαλίσει και νέα θητεία στην κυβέρνηση της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη και να παραμένει στο πηδάλιό της ως το 2021, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 2020.

Στην περίπτωση αυτή θα γίνει ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της χώρας.

Το νεότευκτο δεξιό “Κόμμα της Ελπίδας” της χαρισματικής κυβερνήτη του Τόκιο Γιουρίκο Κόικε και το επίσης νέο κεντροαριστερό “Δημοκρατικό Συνταγματικό Κόμμα”, το οποίο σχηματίστηκε από φιλελεύθερα πρώην στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, φέρονται να δίνουν μάχη για την θέση του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης και σύμφωνα με τα έξιτ πολς του TBS το ΔΣΚ θα επικρατήσει του Κόμματος της Ελπίδας.

Τα επίσημα τελικά αποτελέσματα αναμένονται νωρίς την Δευτέρα.

Στην τελευταία προεκλογική ομιλία του, στην εμπορική συνοικία Ακιχαμπάρα στο Τόκιο, ο Άμπε δεσμεύτηκε το Σάββατο να αντιμετωπίσει τις απειλές της Βόρειας Κορέας, η οποία έχει διαμηνύσει ότι θα «βουλιάξει» τα ιαπωνικά νησιά, πάνω από τα οποία έχουν περάσει βαλλιστικοί πύραυλοι που δοκίμασε. «Αυτό που χρειάζεται είναι μια ισχυρή διπλωματία», είπε ο ιάπωνας πρωθυπουργός, υποσχόμενος να συνεργαστεί με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αλλά και με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Καθώς η Πιονγκγιάνγκ «μας απειλεί εσκεμμένα και οξύνει τις εντάσεις, δεν πρέπει να διστάσουμε», συμπλήρωσε.

Αντιμέτωπος με τη συνεχιζόμενη γήρανση του πληθυσμού, τον αποπληθωρισμό που υπονομεύει την ιαπωνική οικονομία εδώ και δύο δεκαετίες και μια ασθμαίνουσα ανάπτυξη, ο Άμπε υπόσχεται να συνεχίσει μια πολιτική τόνωσης της οικονομίας που έχει γίνει γνωστή με την ονομασία “Abenomics”: γενναίες δημόσιες δαπάνες και χαλαρή νομισματική πολιτική για να τροφοδοτείται η αγορά με ρευστότητα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Πούτιν: «Μόνιμος» πρόεδρος της Ρωσίας – Έλαβε ποσοστό-ρεκόρ 87,97% στις προεδρικές εκλογές

Πρώτη αγωγή κατά του υπ. Εσωτερικών από απόδημη Ελληνίδα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Ασημακοπούλου

H Ουκρανία βομβαρδίζει εκλογικά τμήματα στην κατεχόμενη Χερσώνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr