Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία δεν χαλά τις σχέσεις της με το ιρακινό Κουρδιστάν – Το καλεί να τα βρει με τη Βαγδάτη

Η Ρωσία δεν χαλά τις σχέσεις της με το ιρακινό Κουρδιστάν – Το καλεί να τα βρει με τη Βαγδάτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρωσία σέβεται την επιθυμία του ιρακινού Κουρδιστάν να επιβάλει την ταυτότητά του, όμως αυτό θα πρέπει να γίνει μέσω του διαλόγου με την ιρακινή κυβέρνηση, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη διάρκεια συνομιλιών που είχε με τον Ιρακινό ομόλογό του, Ιμπραήμ Αλ Τζααφάρι.

Ο κ. Λαβρόφ τόνισε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να έχει οικονομικές σχέσεις με το ιρακινό Κουρδιστάν, όπως κάνει με κάθε άλλη περιοχή του Ιράκ, ενώ στα σχέδια της Μόσχας είναι η ενίσχυσή τους.

«Σε ό,τι αφορά την οικονομική συνεργασία με το ιρακινό Κουρδιστάν, οι εταιρείες μας ενδιαφέρονται για συνεργασία και σχεδιάζουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στο Ιράκ γενικότερα και το ιρακινό Κουρδιστάν, ως αναπόσπαστο μέρος του Ιράκ με ειδικό καθεστώς», εξήγησε ο ίδιος.

Την Παρασκευή η ρωσική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft και η κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν ανακοίνωσαν την έναρξη ενός έργου για την κοινή εκμετάλλευση ενός πετρελαιαγωγού στην ημιαυτόνομη περιοχή.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας τόνισε ότι η Μόσχα δεν θα κλείσει το προξενείο της στο Ερμπίλ, όμως πρόσθεσε ότι αυτό υπάγεται στη ρωσική πρεσβεία που βρίσκεται στη Βαγδάτη.

Εξέφρασε τέλος την ελπίδα να μην ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ του ιρακινού στρατού και των Κούρδων.

Ο κ. Τζααφάρι, από την πλευρά του, κατήγγειλε ότι το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του ιρακινού Συντάγματος.

«Όλοι κατανοούν ότι το δημοψήφισμα είναι αντισυνταγματικό διότι το Άρθρο 1 του ιρακινού Συντάγματος αναφέρει ότι το Ιράκ είναι ένα κυρίαρχο, ενωμένο και αδιαίρετο κράτος.

»Το Σύνταγμα στην πραγματικότητα προσέφερε στους Κούρδους αδελφούς μας την ευκαιρία να δημιουργήσουν τη δική τους περιοχή, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν το δικαίωμα να αποσχιστούν από το Ιράκ», τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να ζημιώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

Ζελένσκι: Να δοθεί ενιαία παγκόσμια απάντηση στην «τρομοκρατία» του Ιράν και της Ρωσίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr