Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοπιανοί απατεώνες παριστάνουν τους Μακεδόνες σε φυλές απογόνων του Αλεξάνδρου στο Πακιστάν

Σκοπιανοί απατεώνες παριστάνουν τους Μακεδόνες σε φυλές απογόνων του Αλεξάνδρου στο Πακιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απογόνους των στρατευμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Πακιστάν ψάχνουν Σκοπιανοί εθνικιστές για να τους πείσουν ότι όλοι μαζί είναι μια ωραία σλαβική βουλγαρόφωνη… οικογένεια και αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ φαίνεται πως επιδιώκει να αποδομήσει πλήρως το σχέδιο «αρχαιομακεδονιοποίησης» της βουλγαρόφωνης πλειονότητας του κρατιδίου που μεθοδικά προωθούσε ο προκάτοχός του, ο ελληνικής καταγωγής εξωμότης Νίκολα Γκρούεφσκι (Νικόλας Γρούιος).

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ακροδεξιού mn.mk (που αναδημοσιεύει στην Ελλάδα το Βαλκανικό Περισκόπιο) αντιπροσωπεία μελών εθνικιστικών οργανώσεων των Σκοπίων επισκέφθηκε τη φυλή Χούνζα, όπου συναντήθηκε με το βασιλιά τους Μιρ Γκανζαφάρ Αλί Καν και τη βασίλισσα Ράνι Ατίκα, που θεωρούν τους εαυτούς τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν η πρόεδρος του λεγόμενου ιδρύματος «‘‘Μακεδονικού’’ Παγκόσμιου Συνεδρίου των Η.Π.Α.» Γκιοργκία Τζορτζ Ατανασόφσκι καθώς και ο επίτιμος πρόεδρος του επίσης βαρύγδουπου «Παγκόσμιου Συνεδρίου της ‘‘Μακεδονίας’’» συνταξιούχος μουσικός Γκοράν Αλάσκι.

Το 2008, ο τότε πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, είχε υποδεχτεί με τιμές αρχηγού κράτους τον βασιλιά των Χούνζα Μιρ Γκανζαφάρ Αλί Καν στα Σκόπια.

Μεταξύ άλλων, ο φύλαρχος επιθεώρησε και άγημα Σκοπιανών που ήταν ντυμένοι αρχαίοι Μακεδόνες στρατιώτες με περικεφαλαίες από φελιζόλ.

Μάλιστα, στη βασιλική οικογένεια είχε παραχωρηθεί και οικόπεδο, προκειμένου να χτίσουν το «παλάτι» τους, στη γη των «προγόνων» τους.

Βεβαίως τα Σκόπια δεν καταλαμβάνουν έδαφος της αρχαίας Μακεδονίας, τα Σκόπια είναι η αρχαία Παιονία, χώρα βόρεια της Μακεδονίας που κατακτήθηκε από τον Φίλιππο, αυτό όμως δεν τη κάνει και… Μακεδονία, όπως Μακεδονία δεν έγινε και η Θράκη που επίσης κατέλαβε ο Φίλιππος.

Είναι άκρως σημαντικό να κατανοήσουμε ότι τα Σκόπια είναι η αρχαία Παιονία και δεν έχουν καμία εδαφική σχέση με την αρχαία Μακεδονία, η οποία βρίσκεται ολόκληρη εντός των συνόρων της Ελλάδας εκτός της περιοχής του Μοναστηρίου που κατέχουν τα Σκόπια.

Ποιοι είναι οι Χούνζα που τους κοροϊδεύουν οι βουλγαρόφωνοι ψευδομακεδόνες

Η φυλή των Χούνζα ζει στην ομώνυμη δυσπρόσιτη ορεινή κοιλάδα, σε υψόμετρο 2.438 μέτρων στο βορειοανατολικό άκρο του Πακιστάν, στην οροσειρά του Καρακορούμ, στα σύνορα με την Κίνα.

Τα μέλη της φυλής ισχυρίζονται πως κατάγονται από τρεις στρατηγούς του Μεγάλου Αλεξάνδρου που κατέφυγαν, μαζί με τις Περσίδες γυναίκες τους και τους Μακεδόνες στρατιώτες τους, στο απρόσιτο αυτό μέρος της Κοιλάδας των Χούνζα.

«Οι κάτοικοι της περιοχής αυτής θεωρούνται απόγονοι πέντε στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι οποίοι περιπλανήθηκαν στα μέρη αυτά», αναφέρει χαρακτηριστικά φυλλάδιο του Πακιστανικού Οργανισμού Τουρισμού.

Η φυλή σήμερα αποτελείται από περίπου 50.000 άτομα, ενώ η περιοχή -που καταλαμβάνει έκταση περίπου 8.000 τ.χλμ.- είναι ένας είδος πριγκιπάτου, ενταγμένου μέσα στο Πακιστάν από το 1974, με πολιτικό και πνευματικό ηγέτη της τον βασιλιά Μιρ Γκανζαφάρ Αλί Καν, ο οποίος ταυτόχρονα διατελεί και εκλεγμένος αξιωματούχος του Πακιστάν, Διοικητής των βορείων επαρχιών της χώρας, με ανατολικές και ευρωπαϊκές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες και τις Διεθνείς Σχέσεις.

Η αντιπροσωπεία των εθνικιστών Σκοπιανών έφτασε στην κοιλάδα των Χούνζα, προκειμένου «να εμβαθύνει τις παραδοσιακές σχέσεις με τη ‘‘μακεδονική’’ κοινότητα του Πακιστάν, της μακεδονικής φάλαγγας του Αλεξάνδρου του Γ’ σε αυτό το μέρος του κόσμου», αναφέρει το σκοπιανό δημοσίευμα.

Εάν αυτές οι ενέργειες δεν είναι σφετερισμοί και αλυτρωτισμοί τι άλλο μπορεί να είναι;

Θα “μαζέψει” επιτέλους κάποιος αυτές τις συμμορίες έξαλλων Σκοπιανών Βουλγάρων που παριστάνουν τους Μακεδόνες;

Ή θα συμφωνήσουμε με τον Ζάεφ και όταν επιστρέψουν στην εξουσία αυτοί οι τρελοί θα έχουμε πάλι τα ίδια και χειρότερα, αφού όμως θα τους έχουμε βάλει στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ;

Ή μήπως θεωρεί κανείς ότι ψεύτες και απατεώνες τηρούν συμφωνίες και διακρατικές σχέσεις; Ας μην έχουμε τέτοιες αυταπάτες. Ο ψευδομακεδονισμός πρέπει να παταχτεί αλλιώς θα τα βρούμε μπροστά μας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr