Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Nέες διώξεις κατά “γκιουλενιστών” του Πανεπιστημίου Μαρμαρά

Τουρκία: Nέες διώξεις κατά “γκιουλενιστών” του Πανεπιστημίου Μαρμαρά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι διώξεις “γκιουλενιστών” στην Τουρκία, καθώς η τουρκική αστυνομία ξεκίνησε επιχειρήσεις για τον εντοπισμό 42 υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Μαρμαρά στην Κωνσταντινούπολη, τους οποίους κατηγορεί για διασυνδέσεις με την απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο χρόνο.

Μέχρι στιγμής 22 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της επιχείρησης, ανακοίνωσε η αστυνομία προσθέτοντας ότι οι ύποπτοι θεωρείται ότι είχαν επαφή με το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιούλιο 2016, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμειξη. Μετά το πραξικόπημα οι αρχές έχουν συλλάβει περίπου 50.000 ανθρώπους, οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί εν αναμονή της δίκης τους.

Άλλοι περίπου 150.000, ανάμεσά τους καθηγητές, δικαστές και στρατιωτικοί έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Οι επιχειρήσεις καταστολής έχουν προκαλέσει ανησυχία στους δυτικούς συμμάχους της Τουρκίας και σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, που υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί ως πρόφαση την απόπειρα πραξικοπήματος για να καταστείλει τους διαφωνούντες.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της διατείνεται ότι τα μέτρα, τα οποία λαμβάνονται με βάση την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε μετά το πραξικόπημα, είναι απαραίτητα εξαιτίας των απειλών για την ασφάλειά της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πτώση για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, άνοδος για ΣΥΡΙΖΑ – Έχασε την πρωτιά ο Μητσοτάκης στη δημοφιλία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr