Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσιογράφος του Ερντογάν: Η Τουρκία θα πολεμήσει με το ΝΑΤΟ, είναι αναπόφευκτο

Δημοσιογράφος του Ερντογάν: Η Τουρκία θα πολεμήσει με το ΝΑΤΟ, είναι αναπόφευκτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αρντάν Ζεντούρκ, αρθρογράφος της φιλοερντογανικής τουρκικής εφημερίδας Daily Star, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Τουρκία θα οδηγηθεί σε πόλεμο με το ΝΑΤΟ και πρόσθεσε ότι όποιος λέει ότι “δεν θα πολεμήσει” το ΝΑΤΟ να εγκαταλείψει την Τουρκία τώρα.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο περιστατικό σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση στη Νορβηγία, όπου η εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ και το όνομα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τοποθετήθηκαν ως “εχθροί” σε πίνακα άσκησης του ΝΑΤΟ, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία και ότι στις 27 Νοεμβρίου δικαστήριο της Νέας Υόρκης θα δικάσει τους “ταμίες” του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρεζά Ζαράμπ και Μεχμέτ Χακάν Αττίλα, υπενθυμίζοντας και την άρνηση των ΗΠΑ να εκδώσουν στην Τουρκία τον αυτοεξόριστο ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, έγραψε τα ακόλουθα στην εφημερίδα του:

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κυβερνώνται από Αμερικανούς που είναι υπόλογοι στον Αμερικανό φορολογούμενο. Χαμηλοί άνθρωποι από το νεοσυντηρητικό/σιωνιστικό λόμπι με βαθιές διασυνδέσεις στα ΜΜΕ έχουν εξαπολύσει μια επιχείριση ενάντια στη χώρα μας μετατρέποντας τον Τραμπ σε μαριονέτα τους”.

“Η “έγερση της Ανατολής” ξεκίνησε με τη συμφωνία Ερντογάν και Πούτιν. Ο πρώτος άθλος αυτής της έγερσης θα είναι το άμεσο κλείσιμο της αεροπορικής βάσης στο Ιντσιρλίκ εάν η ιμπεριαλιστική επίθεση συνεχιστεί”, έγραψε ο Ζεντούρκ.

Ισχυριζόμενος ότι η πολεμική σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ είναι αναπόφευκτη και η Τουρκία βρίσκεται στο σημείο “να ζει κανείς ή να μη ζει”, έγραψε: “Είναι ξεκάθαρο ότι θα πολεμήσουμε μια ημέρα [με τις ΗΠΑ]. Συστήνω σε όσους λένε “δεν είμαι μέρος αυτού του αγώνα, η περιουσία μου και η βόλεψή μου έρχονται πριν τη χώρα μου” να εγκαταλείψουν τη χώρα σήμερα”.

Ισλαμιστικοί και υπερεθνικιστικοί/ευρωασιατικοί κύκλοι στην Τουρκία προωθούν την άποψη να κλείσουν οι αμερικανικές/νατοϊκές βάσεις στην Τουρκία και η χώρα να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ.

Η αφοσιωμένη στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εφημερίδα Yeni Safak έγραψε την Κυριακή ότι το ΝΑΤΟ σχεδιάζει επίθεση στην Τουρκία μέσα στο 2018.

Η υπερεθνικιστική εφημερίδα Aydınlık κάλεσε το Σάββατο να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Τουρκία. Η εφημερίδα, που είναι γνωστή για την φιλο-ευρωασιατική της γραμμή, το Σάββατο καλούσε την τουρκική κυβέρνηση να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ.

Ο Γιαλτσίν Τοπκιού, σύμβουλος κλειδί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε τη Δευτέρα ότι το ΝΑΤΟ βρισκόταν πίσω από όλα τα πραξικοπήματα στην Τουρκία και ότι “ήρθε η ώρα να ξαναδούμε τη συμμετοχή μας στη συμμαχία”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr