Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπερηχητικό διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο φτιάχνει η Κίνα – Θα έχει βεληνεκές 12.000 χλμ

Υπερηχητικό διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο φτιάχνει η Κίνα – Θα έχει βεληνεκές  12.000 χλμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Κίνα,

Ένα υπερόπλο ετοιμάζεται να προσθέσει στο οπλοστάσιο της η Κίνα τους επόμενους μήνες. Πρόκειται για τον υπερηχητικό διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, με βεληνεκές που θα αγγίζει ή και θα ξεπερνά τα 12.000 χιλιόμετρα.

Ο πύραυλος Dongfeng-41, έχει σχεδιαστεί και κατασκευάζεται με στόχο να γίνει το όπλο που μπορεί να χτυπήσει στόχους σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη.

«Θα είναι ο βαλλιστικός πύραυλος που θα έχει μεγαλύτερο βεληνεκές από κάθε άλλον», δήλωσε ένας από τους επικεφαλής του κινεζικού οπλικού προγράμματος, ο οποίος έλαβε την άδεια της κυβέρνησης να ανακοινώσει το μεγαλόπνοο σχέδιο που έχει εκπονηθεί κάτω από άκρα μυστικότητα εδώ και πολύ καιρό.

Η Κίνα έχει πραγματοποιήσει ήδη οκτώ (!!!) δοκιμές και, όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι, είναι πλέον σε θέση να ξεκινήσει την παραγωγή.

Ο πρώτος πύραυλος αναμένεται να παραδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και δη «μέσα στους επόμενους μήνες», γεγονός που έχει προκαλέσει κινητοποίηση και εγρήγορση στις αρχές τόσο των Ηνωμένων Πολιτειών, οι μυστικές υπηρεσίες των οποίων «πιάστηκαν στον ύπνο», όσο και στις υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη.

Δέκα πυρηνικές κεφαλές

Το κινεζικό υπερόπλο χαρακτηρίζεται από ορισμένα εντυπωσιακά στοιχεία, καθώς, όπως διέρρευσε, εκτός από τα 12.000 χιλιόμετρα βεληνεκές, θα είναι σε θέση να «κουβαλά» τουλάχιστον 10 πυρηνικές κεφαλές.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των ειδικών, αν οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από την κινεζική κυβέρνηση επιβεβαιωθούν, το Πεκίνο θα αποκτήσει το πιο δυνατό όπλο μαζικής καταστροφής που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην ιστορία της σύγχρονης ανθρωπότητας.

Η δε ταχύτητα που θα μπορεί να αναπτύξει, θα ανέρχεται σε 10 Mach, ήτοι πάνω από 12.000 χλμ/ώρα, σπάζοντας κατά 10 φορές την ταχύτητα του ήχου!

Η κάθε μία από τις τουλάχιστον δέκα πυρηνικές κεφαλές, θα μπορούν να πλήττουν διαφορετικούς στόχους, γεγονός που θα ρυθμίζεται από ειδικό κέντρο ελέγχου, το οποίο βρίσκεται σε άκρως μυστική τοποθεσία στην Κίνα.

Το όλο σχέδιο ξεκίνησε το 2012 και σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Κινέζων, το 2018 θα έχουν έτοιμη την πρώτη παρτίδα, η οποία προορίζεται για την άμυνα της αχανούς χώρας.

Οι τουλάχιστον οκτώ δοκιμές που έχουν γίνει, πραγματοποιήθηκαν στην έρημο της Κίνας, δυτικά της μεγάλης ασιατικής χώρας και διατηρήθηκαν μυστικές, όπως και τα αποτελέσματά τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοινή ναυτική άσκηση Ρωσίας, Ιράν και Κίνας στον βόρειο Ινδικό ωκεανό

Η Κίνα ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο

Η Κίνα θα στείλει ανθρώπους στη Σελήνη

Σκληρή ρητορική κατά της Τουρκίας αλλά οι γερουσιαστές των ΗΠΑ ψήφισαν υπέρ της πώλησης των F-16

Πότε και γιατί ο Πούτιν θα ξεκινούσε πυρηνικό πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr