Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποφυλακίζεται η Τουρκάλα εκπαιδευτικός που κάνει απεργία πείνας για το πογκρόμ του Ερντογάν

Αποφυλακίζεται η Τουρκάλα εκπαιδευτικός που κάνει απεργία πείνας για το πογκρόμ του Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα δικαστήριο της Άγκυρας καταδίκασε  μια ακαδημαϊκό που κάνει απεργία πείνας από τον Μάρτιο για να διαμαρτυρηθεί για την απόλυσή της στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων των τουρκικών αρχών μετά το πραξικόπημα του 2016, διέταξε, όμως, την αποφυλάκισή της με περιοριστικούς όρους εν αναμονή της απόφασης σε δεύτερο βαθμό, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκ των δικηγόρων της.

Το δικαστήριο καταδίκασε τη Νουρίγιε Γκιουλμέν σε κάθειρξη 6 ετών και 3 μηνών, δήλωσε ο Ομέρ Φαρούκ Εμιναγάογλου. Η Γκιουλμέν κατηγορείται ότι είναι μέλος της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C.

Η 35χρονη αναμένεται να βγει αργότερα από το νοσοκομείο της Άγκυρας όπου νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας από τον Σεπτέμβριο.
Αντιθέτως, ο δικαστής αποφάσισε την απόσυρση των κατηγοριών σε βάρος του καθηγητή Σεμίχ Εζακτσά, που δικάστηκε στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, ενώ είχε αποφανθεί υπέρ της αποφυλάκισής του σε μια δίκη τον Οκτώβριο.

Οι δύο εκπαιδευτικοί, που είχαν συλληφθεί τον Μάιο, έχουν αναδειχθεί σε πρόσωπα- σύμβολα του κύματος εκκαθαρίσεων στην Τουρκία, όπου περισσότεροι από 140.000 άνθρωποι, καθηγητές, δικαστές και στρατιωτικοί, απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr