Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκλέχτηκε ξανά πρόεδρος του SPD με 82% ο Σουλτς- Αρχίζουν συνομιλίες με Μέρκελ

Εκλέχτηκε ξανά πρόεδρος του SPD με 82% ο Σουλτς- Αρχίζουν συνομιλίες με Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) με ποσοστό 81,9% επανεξελέγη ο Μάρτιν Σουλτς από το τακτικό Συνέδριο του κόμματος, το οποίο διεξάγεται στο Βερολίνο. Ο κ. Σουλτς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.

Νωρίτερα οι σύνεδροι είχαν εγκρίνει με ευρεία πλειοψηφία την πρόταση του Προεδρείου του κόμματος για την διεξαγωγή συνομιλιών με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) με «ανοιχτή έκβαση».

Όπως μετέδωσε το Spiegel, οι 600 συμμετέχοντες στο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) έδωσαν το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες «ανοικτού αποτελέσματος» με τους Χριστιανοδημοκράτες για νέο μεγάλο συνασπισμό. Οι πρώτες συναντήσεις θα μπορούσαν να διεξαχθούν ήδη την επόμενη εβδομάδα.

Η ηγεσία του κόμματος οφείλει να διεξάγει ανοικτού αποτελέσματος συνομιλίες χωρίς δεσμεύσεις και οποιονδήποτε αυτοματισμό. Η ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών δεσμεύτηκε επιπλέον ότι θα γίνει ψηφοφορία μετά τις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό μεγάλου συνασπισμού σε νέο συνέδριο τον Ιανουάριο.

Το προεδρείο αποδέχτηκε σχετική πρόταση του πρωθυπουργού της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης του Αμβούργου Ολαφ Σολτς. Αυτό σημαίνει ότι και τα 440.000 μέλη του SPD θα μπορέσουν να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της ενδεχόμενηςτελικής συμφωνίας νέου συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Γερμανία: Στο στόχαστρο ξανά η τρομοκρατία της RAF

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr