Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστέςΚύπροςΙσραήλΚουρδιστάνΤουρκίαΣκόπιαΒαλκάνιαΙράν
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο συριακός στρατός σχηματίζει νέες ταξιαρχίες με τα όπλα που πήρε λάφυρα από το Ισλαμικό Κράτος

Ο συριακός στρατός σχηματίζει νέες ταξιαρχίες με τα όπλα που πήρε λάφυρα από το Ισλαμικό Κράτος

Στην κατοχή του συριακού στρατού έχουν περιέλθει μεγάλες ποσότητες οπλισμού που είχε στην κατοχή του το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Τα λάφυρα είναι τόσο πολλά που σύμφωνα με συριακές στρατιωτικές πηγές μπορούν να εξοπλιστούν ολόκληρες νέες ταξιαρχίες.

Ο συριακός στρατός πήρε τα όπλα των τζιχαντιστών εξαιτίας της ταχύτατης προέλασής του στην ανατολική Συρία, που δεν άφησε χρόνο στο Ισλαμικό Κράτος για να τα μεταφέρει αλλού. Έτσι τα οπλοστάσια άλλαξαν χέρια.

Τα λάφυρα δεν είναι μόνο ελαφρύς οπλισμός αλλά και όλμοι, πυροβολικό, τεθωρακισμένα οχήματα, τανκς και κατευθυνόμενοι πύραυλοι.

Ορισμένα από αυτά είναι δυτικής κατασκευής, κυρίως πυροβόλα και αντιαρματικές ρουκέτες, όμως το μεγάλο κομμάτι του οπλισμού είναι σοβιετικής κατασκευής, προφανώς από τις αποθήκες του συριακού στρατού που είχαν λεηλατήσει οι τρομοκράτες όταν νικούσαν σε όλα τα μέτωπα και κατακτούσαν τη μία πίσω από την άλλη τις συριακές πόλεις.

Ο συριακός στρατός έχει στις αποθήκες τα συμβατά πυρομαχικά για αυτά τα όπλα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εξοπλισμό νέων μονάδων.

Με τα όπλα αυτά δεν θα συγκροτηθούν μόνο νέες μονάδες του τακτικού στρατού αλλά και φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές που θα αναλάβουν τη φύλαξη των απελευθερωμένων περιοχών, κυρίως της υπαίθρου και των χωριών.

Συριακές στρατιωτικές πηγές σημειώνουν ότι χιλιάδες νεοσύλλεκτοι θα μπορέσουν να μπουν στον πόλεμο με τα όπλα των τζιχαντιστών.

Σχετικά άρθρα

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr