Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη ο ιδρυτής ακροδεξιού ιρλανδικού κόμματος για ρητορική μίσους

Συνελήφθη ο ιδρυτής ακροδεξιού ιρλανδικού  κόμματος για ρητορική μίσους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Ιρλανδία,

Ακροδεξιές θέσεις, ρατσιστικές δράσεις και εμπρηστικές πρακτικές συνθέτουν την ιδιοσυγκρασία του ιρλανδικού «Britain First» και ο 35χρονος ιδρυτής του ακροδεξιού κόμματος, Paul Golding, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, συνελήφθη την Πέμπτη από τις Αρχές.

Η 31χρονη επικεφαλής της ακροδεξιάς οργάνωσης Jayda Fransen, θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως «πατριωτική» και δρώσα «υπέρ των συμφερόντων της Βρετανίας», όμως στην καρδιά της βρίσκεται ένα εκρηκτικό μείγμα ξενοφοβίας και ρατσιστικών θέσεων.

Και οι δυο τους, κατηγορούνται για ρητορική μίσους σε δημόσια ομιλία τους στο Μπέλφαστ τον Αύγουστο του 2017.
Ο Paul Golding, βρέθηκε σήμερα σε δικαστήριο της πρωτεύουσας της Βορείου Ιρλανδίας για να υποστηρίξει την επικεφαλής του κόμματος, εκεί όπου και συνελήφθη.

“Χριστιανικές Περιπολίες»  και εφόδους σε μουσουλμανικά τεμένη

Κατά καιρούς στελέχη της οργάνωσης έχουν οργανώσει «Χριστιανικές Περιπολίες» αλλά και εφόδους σε μουσουλμανικά τεμένη της Βρετανίας, αναγκάζοντας τις Αρχές να τους απαγορεύσουν την είσοδο σε κάθε χώρο αλλόδοξης θρησκευτικής λατρείας.

Από τις σελίδες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν λείπουν διάφορες επαινετικές αναφορές για δράσεις εναντίον μουσουλμάνων όπως για παράδειγμα τα πανηγυρικά σχόλια για την επίθεση στο Φίνσμπερι Παρκ του Λονδίνου.

Ο λογαριασμός της Britain First στο twitter έχει προ πολλού απαγορευθεί στην Γερμανία.

Μετά την αποχώρηση του 35χρονου Golding από την ηγεσία της οργάνωσης (για οικογενειακούς λόγους όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε) επικεφαλής αυτής είναι ουσιαστικά η Jayda Fransen.

Στα συνθήματα του κόμματος θα βρει κανείς διακηρύξεις όπως: «Θέλουμε οι Βρετανοί να προηγούνται. Μπροστά από ξένους, πρόσφυγες ή μετανάστες.

Και είμαστε πολύ περήφανοι για τη στάση μας αυτή (…) Θέλουμε βρετανικές δουλειές για τους Βρετανούς (…) Θα αποκαταστήσουμε τη Χριστιανοσύνη ως θεμέλιο λίθο της εθνικής μας ζωής (…) Θα κάνουμε ξανά τη Βρετανία μια όμορφη χώρα όπου μπορεί κανείς να ζήσει χωρίς να κλειδώνει την πόρτα και με τα παιδιά του να παίζουν στους δρόμους ελεύθερα»…

Το «Britain First» είχε κατέβει στις ευρωεκλογές προωθώντας αντιμεταναστευτικές πολιτκές. Το κόμμα τάχθηκε μάλιστα κατά των εκτρώσεων, ωστόσο, δεν κατάφερε να μπει στο Ευρωκοινοβούλιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καταψηφίζει την πρόταση μομφής ο πρώην «Σπαρτιάτης», ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς

Ο Μπαχτσελί ζήτησε από τον Ερντογάν να μείνει πρόεδρος της Τουρκίας για πάντα

Βίλντερς: «Η Τουρκία πρέπει να αποβληθεί από το ΝΑΤΟ»

DW: Τι γυρεύει ο «κύριος Frontex» στο ψηφοδέλτιο της Λεπέν;

Βορίδης για Μητσοτάκη: «Έχει όλη την ατζέντα της Δεξιάς» – «Πολιτικό Κέντρο δεν υπάρχει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr