Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτοί είναι οι τρεις Τούρκοι ισλαμιστές που αποπειράθηκαν προβοκάτσια στην Ιερουσαλήμ

Αυτοί είναι οι τρεις Τούρκοι ισλαμιστές που αποπειράθηκαν προβοκάτσια στην Ιερουσαλήμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αυτοί είναι οι τρεις Τούρκοι ισλαμιστές που αποπειράθηκαν να προκαλέσουν την Παρασκευή προβοκάτσια στο τέμενος Αλ Άκσα της Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα να συλληφθούν από τις ισραηλινές Αρχές. Και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση από την ισραηλινή Δικαιοσύνη.

Οι δύο Τούρκοι, οι Αμπντουλάχ Κιζιλιρμάκ και Μεχμέτ Καργιλί, Βέλγοι υπήκοοι, προσπάθησαν να εισέλθουν στο Όρος του Ναού φορώντας μπλουζάκια με την τουρκική σημαία.

Οι Ισραηλινοί αστυνομικοί τους ζήτησαν να τα βγάλουν για να μπορέσουν στη συνέχεια να προσευχηθούν στο Τέμενος Αλ Άκσα, οι Τούρκοι αρνήθηκαν και συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς. Συνελήφθησαν με την κατηγορία επίθεσης σε αστυνομικά όργανα και αντίστασης κατά της Αρχής.

Ο τρίτος Τούρκος, ο Άντεμ Κοτς, συνελήφθη μετά την προσευχή της Παρασκευής με την κατηγορία “διατάραξης δημόσιας τάξης και προσπάθεια υποκίνησης σε παράνομη διαμαρτυρία”.

Η ισραηλινή Δικαιοσύνη τους άφησε ελεύθερους με εγγύηση παρά το αίτημα της ισραηλινής Αστυνομίας να κρατηθούν για μερικές ημέρες ακόμα ως επικίνδυνοι για τη δημόσια τάξη.

Το Όρος του Ναού, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, είναι το σημείο όπου ήταν χτισμένος ο Ναός των Εβραίων και για αυτό θεωρείται ο ιερότερος τόπος του Ισραήλ. Ο Ναός καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Ρωμαίους.

Όταν οι μουσουλμάνοι Άραβες κατέλαβαν την Ιερουσαλήμ με συνθήκη παράδοσης και την απέσπασαν από την ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (Βυζάντιο), έχτισαν επί του Όρους του Ναού τον Θόλο του Βράχου και σε μικρή απόσταση το Τέμενος Αλ Άκσα. Από τότε ο ιερότερος τόπος των Εβραίων θεωρείται και ο τρίτος ιερότερος τόπος του Ισλάμ.

Οι Τούρκοι ισλαμιστές προσπάθησαν να προκαλέσουν προβοκάτσια στο εξαιρετικά ευαίσθητο αυτόν τόπο, παριστάνοντας τους “αλληλέγγυους” των Παλαιστινίων και τους “προστάτες” της ιερής πόλης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ: Άμεση ανάγκη για 10.000 στρατιώτες – Στρατολόγηση των υπερορθόδοξων Εβραίων ζητούν φωνές στη χώρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr