Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα πολιτική κρίση στα Σκόπια: Αλβανοί βουλευτές καταγγέλλουν τον Ζάεφ και παραιτούνται

Νέα πολιτική κρίση στα Σκόπια: Αλβανοί βουλευτές καταγγέλλουν τον Ζάεφ και παραιτούνται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανοί, Βαλκάνια, Ζόραν Ζάεφ, Σκόπια,

Αντιμέτωπη με την πρώτη μεγάλη εσωτερική κρίση βρίσκεται η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ στα Σκόπια, μετά τις πληροφορίες για αποχώρηση της «Συμμαχίας των Αλβανών» από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν σκοπιανά ΜΜΕ, οι τρεις βουλευτές του κόμματος φέρονται να έχουν ήδη υποβάλει τις παραιτήσεις τους, καταγγέλλοντας ότι παραβιάστηκε η συμφωνία που είχαν συνάψει με το νέο πρωθυπουργό των Σκοπίων.

Σημειώνεται ότι αν και η κυβέρνηση Ζάεφ διαθέτει οριακή πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, η παραίτησή τους δεν αναμένεται να πυροδοτήσει νέα πολιτική κρίση στη χώρα καθώς αυτοί θα αντικατασταθούν.

Θα μπορούσε ωστόσο να οδηγήσει εκ νέου σε μια πιο σκληρή στάση στο θέμα του ονόματος, στα πρότυπα της «γραμμής» Γκρουέφσκι.

Ο Ζόραν Ζάεφ από την πλευρά του διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι «υπάρχει δέσμευση» για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Στη Θεσσαλονίκη ο Ζάεφ

Στη Θεσσαλονίκη θα περάσει την Πρωτοχρονιά ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου της συμπρωτεύουσας, Γιάννη Μπουτάρη.

«Ο πρωθυπουργός Ζάεφ θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για την Πρωτοχρονιά, σε ιδιωτική επίσκεψη» ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ, Μίλε Μποσνιάκοφσκι, επιβεβαιώνοντας την επίσκεψη.

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης είχε επισκεφθεί τον περασμένο μήνα τα Σκόπια, οπότε και συναντήθηκε με τον κ. Ζάεφ, τον οποίο και προσκάλεσε στην πόλη για να υποδεχθούν μαζί το νέο έτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr