Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένα βράδυ με ποτάκια ο Τζορτζ Παπαδόπουλος είπε για Χίλαρι και Ρώσους στον Αυστραλό Πρεσβευτή

Ένα βράδυ με ποτάκια ο Τζορτζ Παπαδόπουλος είπε για Χίλαρι και Ρώσους στον Αυστραλό Πρεσβευτή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Μια νύχτα με πολλά ποτά σε κατανάλωση σε ένα πολυτελές μπαρ του Λονδίνου το Μάιο του 2016, ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, ένας νέος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής στην εκστρατεία του Τραμπ, έκανε μια εκπληκτική αποκάλυψη στον κορυφαίο διπλωμάτη της Αυστραλίας στη Βρετανία: η Ρωσία διέθετε «βρώμικα» στοιχεία για τη Χίλαρι Κλίντον».

Έτσι ξεκινάει η διήγηση των New York Times για το πώς ξεκίνησε να αποκαλύπτεται η ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το FBI ενημερώθηκε για την εμπλοκή της Ρωσίας από τις Αρχές της Αυστραλίας και όχι από τον Βρετανό πρώην κατάσκοπο, Κρίστοφερ Στιλ.

Τι αποκάλυψε ο Παπαδόπουλος στον πρέσβη της Αυστραλίας

Επικαλούμενη τέσσερις Αμερικανούς και ξένους νυν και πρώην αξιωματούχους με γνώση της υπόθεσης, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Τζορτζ Παπαδόπουλος συναντήθηκε το Μάιο του 2016 με τον πρεσβευτή της Αυστραλίας στο Λονδίνο, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Η συνάντηση έγινε σε πολυτελές μπαρ του Λονδίνου, με διαμεσολαβητή έναν διπλωμάτη του Ισραήλ, που τον σύστησε σε κάποιον άλλο Αυστραλό διπλωμάτη.

Σε αυτή τη συνάντηση, ο Τζορτζ Παπαδόπουλος φέρεται ότι αποκάλυψε στον Ντάνουερ ότι η Ρωσία διέθετε στοιχεία που «σπίλωναν» τη Χίλαρι Κλίντον, την υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία.

Η εφημερίδα παραδέχεται ότι δεν γνωρίζει λεπτομερώς τι αποκάλυψε ακριβώς ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ στον Αυστραλό πρεσβευτή.

Όμως στις 22 Ιουλίου του ίδιου έτους, όταν ο ιστότοπος WikiLeaks άρχισε να δίνει στη δημοσιότητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχαν υποκλαπεί από το Δημοκρατικό κόμμα, «οι Αυστραλοί αξιωματούχοι μεταβίβασαν στους συναδέλφους τους στο FBI τις πληροφορίες για τον κ. Παπαδόπουλο».

Η υποκλοπή αλλά και η αποκάλυψη ότι ένα μέλος της καμπάνιας του Τραμπ ενδέχεται να είχε εμπιστευτικές πληροφορίες οδήγησαν το FBI να ανοίξουν έρευνα τον Ιούλιο του 2016 για τις προσπάθειες της Ρωσίας να επηρεάσουν τις εκλογές.

Έχει δηλώσεις ένοχος για ψευδή κατάθεση

Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, 29 ετών, ήταν πρώην σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ και έχει δηλώσει ένοχος για ψευδή κατάθεση στο FBI. Πλέον, είναι συνεργαζόμενος μάρτυρας.

Η έρευνα του FBI, που έχει πλέον ανατεθεί στον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, βασίστηκε επίσης σε πληροφορίες που μεταβίβασαν στις αμερικανικές Αρχές άλλες υπηρεσίες πληροφοριών φιλικών χωρών, όπως της Ολλανδίας και της Βρετανίας, προσθέτει η εφημερίδα.

Μέχρι σήμερα θεωρείτο ότι οι αμερικανικές Αρχές κινητοποιήθηκαν με αφορμή μια έκθεση που συνέταξε ο Βρετανός πρώην κατάσκοπος Κρίστοφερ Στιλ, ο οποίος χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από το προεκλογικό επιτελείο της Κλίντον και από το Δημοκρατικό Κόμμα.

Αυτή η αμφιλεγόμενη έκθεση περιείχε ισχυρισμούς επιβαρυντικούς για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Για παράδειγμα, έκανε λόγο για την ύπαρξη ενός βίντεο ερωτικού περιεχομένου και για ανταλλαγές πληροφοριών του μεγιστάνα με το Κρεμλίνο επί μια δεκαετία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr