Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστέςΑλβανίαΙσραήλΚουρδιστάνΤουρκίαΣκόπιαΒαλκάνιαΚύπρος
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χρ. Γιαλλουρίδης άδειασε τον Ν. Αναστασιάδη: Δεν στηρίζω αυτόν που θα δώσει ΑΟΖ στο ψευδοκράτος

Ο Χρ. Γιαλλουρίδης άδειασε τον Ν. Αναστασιάδη: Δεν στηρίζω αυτόν που θα δώσει ΑΟΖ στο ψευδοκράτος

Την πρώτη του απώλεια μετρά η υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη. Μετά και τις δηλώσεις του Κύπριου Προέδρου γύρω από το ζήτημα της ΑΟΖ, ο ακαδημαϊκός Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, ένας από τους εκατόν που στήριξαν την υποψηφιότητα Αναστασιάδη, αποσύρει τελικώς την στήριξή του, μεταδίδει η Καθημερινή της Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, η πρόσφατη δήλωσή του για εκχώρηση στο ψευδοκράτος κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, «αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την έλλειψη πολιτικής ικανότητας της σημερινής ηγεσίας να διαχειριστεί με σταθερή και αταλάντευτη γραμμή την κυπριακή υπόθεση, τηρώντας τις υποσχέσεις της προς τον Κυπριακό Ελληνισμό».

Όπως καταγράφεται στη δήλωσή του, ο ίδιος αποσύρει τη στήριξή του προς τον Νίκο Αναστασιάδη και προτρέπει τους πολίτες «να στηρίξουν τον υποψήφιο, τον οποίο αισθάνονται πως θα τηρήσει την θέση επιβίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού».

Αυτούσια η δήλωση

«Αναφορικά προς την δημοσιοποίηση του ονόματος μου σχετικά με τις επικείμενες προεδρικές εκλογές και την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη, έχω να δηλώσω τα ακόλουθα:

»Επικρότησα την αλλαγή πλεύσης του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ως αποτέλεσμα υιοθέτησης διαχρονικών και επανειλημμένων τοποθετήσεών μου, η οποία αφορούσε πρωτίστως στην διαχείριση του Κυπριακού για απόσυρση άνευ ετέρου των κατοχικών στρατευμάτων, των εγγυητικών δικαιωμάτων άλλων χωρών και την διασφάλιση ενός καθόλα δημοκρατικού κράτους.

»Τονίζω, εν προκειμένω, πως οποιοσδήποτε από τους υποψήφιους προέδρους ζητούσε την συμβολική υποστήριξη μου, μετά από εξαγγελία αναλόγου θέσης, θα την είχε ανεπιφυλάκτως.

»Χαιρέτισα, επίσης, την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο, την οποία πιστώνεται ο Πρόεδρος.

»Όμως, η πρόσφατη δήλωσή του για εκχώρηση στο ψευδοκράτος κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, δυστυχώς, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την έλλειψη πολιτικής ικανότητας της σημερινής ηγεσίας να διαχειριστεί με σταθερή και αταλάντευτη γραμμή την κυπριακή υπόθεση, τηρώντας τις υποσχέσεις της προς τον Κυπριακό Ελληνισμό.

»Αναλογιζόμενος την κρισιμότητα των στιγμών και λαμβάνοντας υπόψη την ιστορική διαδρομή και τον πολιτισμό του Κυπριακού Ελληνισμού, καθώς και τους αγώνες για την αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας, έχω καθήκον να υπακούσω στην συνείδησή μου, η οποία μου επιβάλλει να δηλώσω ρητά ότι αυτές τις ύστατες για τον τόπο ώρες δεν μπορώ να συνυπογράψω μελλοντικά σχέδια τύπου Ανάν επί τα χείρω.

»Αποσύρω την υποστήριξή μου προς την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη και προτρέπω τους Κυπρίους να στηρίξουν τον υποψήφιο, τον οποίο αισθάνονται πως θα τηρήσει την θέση επιβίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού.

»Παραμερίζοντας ιδεολογικές ή κομματικές αντιπαλότητες, με γνώμονα το μέλλον των επόμενων γενεών, οι οποίες θα κρίνουν τα πεπραγμένα μας, πρέπει να συνταχθούμε σε ένα κοινό μέτωπο και ενωμένοι να πορευθούμε προτάσσοντας στρατηγική απαλλαγής της Κύπρου από την κατοχή και αποκατάσταση της ελευθερίας.

»Η μόνη εγγύηση για την συνέχιση της ύπαρξης του Ελληνισμού στην Κύπρο και αποφυγή συνεπακόλουθης τουρκοποίησης είναι η απόρριψη των εγγυητικών δικαιωμάτων τρίτων χωρών και η εφαρμογή της δημοκρατικής αρχής καθολικά, ενιαία και αδιαίρετα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Προειδοποίηση» Τσαβούσογλου: «Τίποτα δεν μπορεί να γίνει στη Μεσόγειο χωρίς εμάς»

Ισραήλ: Ανακοινώθηκε προεκλογική «συμμαχία» εναντίον του Νετανιάχου

Ανατροπή στην τραγική υπόθεση του 5μηνου βρέφους στην Κύπρο – «Αποκλείω το βιασμό»

Έτσι ο Κοτζιάς έσωσε στην Κύπρο – Όλα όσα ειπώθηκαν στη Λευκωσία – Τι δήλωσαν οι Κύπριοι ΥΠΕΞ

Δίχως ηλεκτρικό ρεύμα έμειναν για πάνω από 24 ώρες 34.000 σπίτια στο Βερολίνο

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr