Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παρίσι: Ο Μακρόν υπόσχεται να μιλήσει “ανοιχτά” με Ερντογάν για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Παρίσι: Ο Μακρόν υπόσχεται να μιλήσει “ανοιχτά” με Ερντογάν για τα ανθρώπινα δικαιώματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο Παρίσι βρίσκεται ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν για συνομιλίες με τον ομόλογό του της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σε μια προσπάθεια επανασύνδεσης με την Ευρώπη. «Το θέμα των δικαιωμάτων θα συζητηθεί ανοιχτά», δηλώνει ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Όλο και πιο απομονωμένος διπλωματικά, ο Ερντογάν επιχειρεί με την επίσκεψή μια προσπάθεια επανασύνδεσης με την Ευρώπη, σύμφωνα με Γάλλους σχολιαστές.

Πρόκειται παράλληλα και για μια προσπάθεια υπενθύμισης στους «28» του πόσο απαραίτητος εταίρος είναι η Τουρκία για την Ε.Ε. σε δύο βασικούς τομείς: τη μετανάστευση και τη διαχείριση περιφερειακών κρίσεων.

Το Παρίσι είναι η πρώτη μεγάλη πρωτεύουσα, εξαιρουμένων των Βρυξελλών, που επισκέπτεται ο πρόεδρος της Τουρκίας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Με δεδομένο ωστόσο, ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται ολοένα περισσότερο στην Τουρκία, η επίσκεψή του Ερντογάν στη Γαλλία έχει προκαλέσει πολλαπλές αντιδράσεις.

Με την ευκαιρία των ευχών προς τον Τύπο, ο Μακρόν διαβεβαίωσε ότι «το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα συζητηθεί ανοιχτά».

Υπογράμμισε μάλιστα το γεγονός ότι μιλάει «με όλους και για όλα τα θέματα ανοιχτά, ακόμα και αυτά που θυμώνουν».

«Θα το κάνω με σεβασμό αλλά και ταυτόχρονα με το μέλημα υπεράσπισης των αξιών μας και των συμφερόντων μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Έτσι πολλοί περιμένουν να διαπιστώσουν εάν πράγματι θα τηρήσει το λόγο του κατά τη διάρκεια του γεύματος ή κατά τη συζήτηση περί αμυντικής συνεργασίας που προτίθεται να ζητήσει ο Ερντογάν.

Εν τω μεταξύ, από νωρίς το πρωί οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα οργάνωσαν διαμαρτυρία έξω από την τουρκική πρεσβεία, κρατώντας τις φωτογραφίες των Τούρκων δημοσιογράφων που είναι φυλακισμένοι στην Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr