Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Βρόμικη συμφωνία» με τον Ερντογάν έτοιμη να κλείσει η Γερμανία

«Βρόμικη συμφωνία» με τον Ερντογάν έτοιμη να κλείσει η Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρώην αρχισυντάκτης της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet, Τζ. Ντουντάρ (φωτογραφία), που ζει αυτοεξόριστος στη Γερμανία, σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Nordwest – Zeitung, προειδοποίησε τη γερμανική ομοσπονδιακή Κυβέρνηση να μην προβεί στη σύναψη «βρόμικης συμφωνίας» με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την απελευθέρωση Γερμανών δημοσιογράφων που κρατούνται σε τουρκικές φυλακές.

«Οι Γερμανοί κρατούμενοι είναι όμηροι και σε περίπτωση που η Γερμανία «εξαγοράσει την απελευθέρωσή τους μέσω βρόμικης συμφωνίας», ο Ερντογάν θα επαναλάβει τις συλλήψεις, αφού αυτή η βάναυση μέθοδος που χρησιμοποιεί θα τον έχει ωφελήσει», επεσήμανε ο Ντουντάρ.

Κατά την άποψη του, το τίμημα για την απελευθέρωση του Γερμανό -Τούρκου δημοσιογράφου Γιουτζέλ είναι πολύ υψηλό και η Γερμανία δεν θα πρέπει να παραβιάσει τις αρχές της, αλλά να επιμείνει στην τήρηση του κράτους δικαίου και στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όπως επεσήμανε ο Τούρκος δημοσιογράφος, το Βερολίνο προωθεί πιθανότατα τη σύναψη συμφωνίας, σύμφωνα με την οποία η Γερμανία θα ξεκινήσει και πάλι τις προμήθειες εξοπλιστικών στην Τουρκία, αν η χώρα ως αντάλλαγμα απελευθερώσει τον Γιουτζέλ.

Κατά την άποψη του Ντουντάρ, μια τέτοια κίνηση θα ήταν μία «βρόμικη συμφωνία».

Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση της Άγκυρας στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει για την ομαλοποίηση των σχέσεών της με το Βερολίνο, προωθεί την απευθείας συνάντηση του Ερντογάν με τη Mέρκελ, μετά τον σχηματισμό της νέας γερμανικής ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, όπως φέρεται να έχει δηλώσει ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Το Ιράν ενημέρωσε την Τουρκία εκ των προτέρων για την επίθεση στο Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr