Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χιλιάδες Κούρδοι της Συρίας διαδήλωσαν κατά της Τουρκίας: “Κάτω ο Ερντογάν”

Χιλιάδες Κούρδοι της Συρίας διαδήλωσαν κατά της Τουρκίας: “Κάτω ο Ερντογάν”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Πέμπτη στις κουρδικές περιοχές, στη βόρεια Συρία, καταγγέλλοντας τη γειτονική Τουρκία που απειλεί να εξαπολύσει επίθεση εναντίον των προπυργίων των Κούρδων.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε την Δευτέρα ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι “έτοιμες” να ξεκινήσουν μια επιχείρηση “ανά πάσα στιγμή” εναντίον πόλεων της βόρειας Συρίας που ελέγχονται από τους Κούρδους, ιδίως εναντίον της Εφρίν που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα.

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν  στους δρόμους της πόλης Τζαουαντίγιε, στην επαρχία της Χασάκα.

“Είμαστε ενωμένοι και θέλουμε να στηρίξουμε τον λαό μας στην Εφρίν” είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας 40χρονος διαδηλωτής, ο Αμπντάλα Χάλεντ.

“Είμαστε μαζί σου Εφρίν”

“Κάτω ο Ερντογάν” και “Με την ψυχή και το αίμα μας, είμαστε μαζί σου Εφρίν” φώναζαν οι συγκεντρωμένοι που κρατούσαν κουρδικές σημαίες, λάβαρα των YPG (Δυνάμεις Προστασίας του Λαού) και πορτρέτα του Αμπντουλάχ Οτζαλάν, του ιστορικού ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

“Καταδικάζουμε τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους εναντίον του λαού μας στην Εφρίν” έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν, στα αραβικά και τα κουρδικά.

Παρόμοιες συγκεντρώσεις έγιναν στην Εφρίν, όπου παρά τη βροχή κατέβηκαν στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, αλλά και σε άλλες κουρδικές πόλεις.

Η Άγκυρα έχει ανεβάσει τους τόνους τις τελευταίες ημέρες, ιδίως αφότου παρουσιάστηκε το σχέδιο ίδρυσης μιας συνοριακής δύναμης, το οποίο προωθεί ο Διεθνής Συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους προσπάθησαν να καθησυχάσουν την Τουρκία υποστηρίζοντας ότι η νέα δύναμη δεν συνιστά ένα νέο “στρατό” ούτε μια συμβατική δύναμη συνοριοφυλακής.

Και η Δαμασκός όμως απείλησε ότι ο συριακός στρατός είναι έτοιμος να καταρρίψει τα τουρκικά αεροσκάφη που θα επέμβουν στη Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr