Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το SPD λέει “ναι” σε μεγάλο συνασπισμό αλλά μόνο αν τηρούνται αυστηρά οι συμφωνίες

Το SPD λέει “ναι” σε μεγάλο συνασπισμό αλλά μόνο αν τηρούνται αυστηρά οι συμφωνίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων για κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του SPD, Ραλφ Στέγκνερ, εν όψει του έκτακτου συνεδρίου του κόμματος στη Βόννη, διαμηνύοντας πάντως ότι οι Σοσιαλδημοκράτες δεν θα ανεχθούν αθέτηση των συμπεφωνημένων εκ μέρους των Χριστιανοδημοκρατών.

«Εάν συμφωνήσουμε να κάνουμε ένα νέο μεγάλο συνασπισμό, θα πρέπει να γίνει σαφές ότι όσα συμφωνήσουμε θα εφαρμοστούν. Εφόσον το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) τηρεί τα συμπεφωνημένα, το ίδιο θα πρέπει να κάνει και η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU)» υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Focus».

Προανήγγειλε έτσι τη σκλήρυνση της στάσης του κόμματός του εντός της ενδεxόμενης μελλοντικής συγκυβέρνησης των δύο μεγάλων γερμανικών κομμάτων και άσκησε κριτική για την μη εφαρμογή ορισμένων συμφωνιών από τους Χριστιανοδημοκράτες κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο σε θέματα όπως λ.χ. το συνταξιοδοτικό και το εργασιακό.

«Και εγώ ανήκω στους σκεπτικιστές για το νέο μεγάλο συνασπισμό, τάσσομαι όμως υπέρ της έναρξης των διαπραγματεύσεων διότι η εναλλακτική είναι οι νέες εκλογές τις οποίες δεν τις θέλει κανείς και τελικά πιθανόν να βοηθήσουν τους δεξιούς λαϊκιστές» πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια πρόεδρος του SPD Μανουέλα Σβέσιχ δήλωσε στο διαδικτυακή πύλη «RedaktionsNetzwerk Deutschland»: «Την απόφαση το βράδυ των εκλογών να περάσουμε στην αντιπολίτευση εξακολουθώ να τη θεωρώ σωστή.

Όμως, μετά την αποτυχία των συζητήσεων για σχηματισμό κυβέρνησης Τζαμάικα υπάρχουν μόνο δύο δυνατότητες: είτε να πάμε σε νέες εκλογές των οποίων η έκβαση είναι αβέβαιη και δεν είμαστε αρκούντως προετοιμασμένοι, ή να συμμετάσχουμε ακριβώς σε διερευνητικές συνομιλίες».

Η κ. Σβέσιχ κάλεσε επίσης τους επικριτές του νέου μεγάλου συνασπισμού να επιδείξουν ρεαλισμό και υπενθύμισε ότι «σε έναν μεγάλο συνασπισμό δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν όλες οι προγραμματικές μας εξαγγελίες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr