Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λαβρόφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι δημιουργούν «εναλλακτικές κυβερνήσεις» στη Συρία

Ο Λαβρόφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι δημιουργούν «εναλλακτικές κυβερνήσεις» στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Λίγες ώρες μετά την παρουσίαση του νέου στρατιωτικού δόγματος των ΗΠΑ από τον υπουργό Άμυνας, Τζέιμς Μάτις και τον ορισμό της Κίνας και της Ρωσίας ως «αυξανόμενες απειλές», ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον δημιουργεί «εναλλακτικές κυβερνήσεις» στη Συρία, παραβιάζοντας τις δεσμεύσεις τους, έναντι και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Μιλώντας για «εναλλακτικές κυβέρνησης» εννοεί κυρίως την κουρδική αυτοδιοίκηση και τα τοπικά συμβούλια που εγκαθιστούν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στις πόλεις που απελευθερώνουν από το Ισλαμικό Κράτος, τοπικά συμβούλια που λειτουργούν με άλλο πολίτευμα από το επίσημο ημιτυραννικό της Συρίας.

«Είναι γεγονός ότι οι αμερικανικές δυνάμεις ασχολούνται σοβαρά με τη δημιουργία εναλλακτικών κυβερνητικών οργάνων σε μεγάλο μέρος της συριακής επικράτειας.

»Και αυτό, βεβαίως, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις υποχρεώσεις τους, τις οποίες ανέλαβαν επανειλημμένα, απέναντι και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για τη διατήρηση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας στη Συρία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Την ίδια στιγμή, το τουρκικό πυροβολικό βομβαρδίζει εδάφη που ελέγχουν οι σοσιαλπατριώτες Κούρδοι της Συρίας, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση τόσο της συριακής κυβέρνησης, η οποία προειδοποίησε την Άγκυρα, όσο και της Ουάσιγκτον, η οποία καυτηρίασε με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τις ενέργειες των Τούρκων, λέγοντας πως δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Οι κινήσεις αυτές, «είναι χαρακτηριστικές της σύγχρονης αμερικανικής διπλωματίας», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας πως η Μόσχα ανησυχεί ιδιαίτερα για τις πράξεις των ΗΠΑ, αποκαλύπτοντας πως έχει εκφράσει τις ανησυχίες αυτές στον Αμερικανό ομόλογό του, Ρεξ Τίλερσον.

«Ο Ρεξ Τίλερσον μου είπε πολλές φορές ότι ο μόνος λόγος για την παρουσία τους στη Συρία, είναι η νίκη έναντι του Ισλαμικού Κράτους. Τώρα έχουν πολύ πιο μακροχρόνια σχέδια», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεργκέι Λαβρόφ.

«Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη αυτό και να αναζητήσουμε λύσεις που δεν θα επιτρέψουν την καταστροφή της κυριαρχίας της Συρίας», τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr