Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη η γνωστή Κούρδισσα δημοσιογράφος Νουρτζάν Μπαϊσάλ για ανάρτησή της στο Twitter

Συνελήφθη η γνωστή Κούρδισσα δημοσιογράφος Νουρτζάν Μπαϊσάλ για ανάρτησή της στο Twitter
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η γνωστή Κούρδισσα δημοσιογράφος Νουρτζάν Μπαϊσάλ (Nurcan Baysal), συνελήφθη από την τουρκική Αστυνομία τα μεσάνυχτα βράδυ Κυριακής προς Δευτέρα στο σπίτι της, στο Ντιγιάρμπακιρ (Άμιδα) του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν, εξαιτίας επικριτικών αναρτήσεων της στο Twitter για την τουρκική εισβολή στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

«Η πελάτισσα μου συνελήφθη από την Αστυνομία, που εισέβαλε στο σπίτι της στις 00.10», δήλωσε η δικηγόρος της Ρεϊχάν Μπαϊντεμίρ. «Κρατείται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Τη συνάντησα σήμερα το πρωί. Οι αναρτήσεις της για την επιχείριση στην Εφρίν ήταν ο λόγος της σύλληψής της».

Μόνο την Κυριακή εκδόθηκαν 35 εντάλματα σύλληψης στην Τουρκία με την κατηγορία της διασποράς προπαγάνδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά της τουρκικής εισβολής στην Εφρίν και υπέρ του σοσιαλπατριωτικού κόμματος των Κούρδων της Συρίας, του PYD, και του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Την Κυριακή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε το φιλοκουρδικό σοσιαλιστικό κόμμα της Τουρκίας, το HDP, να μην κατεβάσει κόσμο στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στη στρατιωτική επιχείριση στην Εφρίν.

«Σας παρακολουθούμε από κοντά. Εάν προσπαθήσετε να βγείτε στους δρόμους, να ξέρετε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας μας θα σας γραπώσουν από το σβέρκο», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος που «χαλιέται» όταν τον αποκαλούν δικτάτορα.

«Όποιοι βρεθούν στους δρόμους μετά από κάλεσμα, θα το πληρώσουν ακριβά. Αυτός είναι ένας εθνικός αγώνας και όποιος εναντιωθεί θα συνθλιβεί», πρόσθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαρία Νεοφωτίστου-Ζήκα σε ηλικία 93 ετών

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr