Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεισμός 8,2 Ρίχτερ στην Αλάσκα! – Συναγερμός για τσουνάμι σε ΗΠΑ-Καναδά

Σεισμός 8,2 Ρίχτερ στην Αλάσκα! – Συναγερμός για τσουνάμι σε ΗΠΑ-Καναδά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 8,2 βαθμών και διάρκειας άνω του ενός λεπτού σημειώθηκε στην Αλάσκα στις 1.38 τα ξημερώματα (τοπική ώρα).

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στον Κόλπο της Αλάσκας, σε απόσταση 280 χιλιομέτρων νοτιο-ανατολικά της πόλης Κόντιακ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα.

Σε λειτουργία τέθηκε το αμερικανικό σύστημα προειδοποίησης τσουνάμι, αφού το μικρό εστιακό βάθος του σεισμού αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης του φαινομένου.

Το Αμερικανικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι δήλωσε λίγο μετά την ισχυρή δόνηση ότι ο συναγερμός για τσουνάμι αφορά ολόκληρη τη δυτική ακτή των ΗΠΑ και τον Καναδά, με έμφαση κυρίως στις ακτές της Αλάσκας και της Βρετανικής Κολομβίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κέντρου, οι πολίτες που μένουν σε παραλιακές περιοχές καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτα τους και να αναζητήσουν καταφύγιο σε μέρη με μεγάλο υψόμετρο.

Ειδικότερα, η προειδοποίηση που εκδόθηκε αφορά στην νότια ακτή της Αλάσκας, τις Αλεούτιες Νήσους και την επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά.

Σε επιφυλακή για τσουνάμι ετέθη επίσης ολόκληρη η ακτή του Ειρηνικού στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τα μεξικανικά μέχρι τα καναδικά σύνορα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε»

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr